Kent Haberleri

EYT’lilere beklenen haber! AK Partili isim beklenen açıklamayı yaptı!

EYT’nin 7 Şubat Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda konuşulması bekleniyordu. Ancak Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden sonra milli yas ilan edildi ve Meclis çalışmalarına ara verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT görüşmelerinin 21 Şubat tarihinde yapBurada da onaylanarak Genel Kurul’a 7 Şubat Salı tarihi geleceği planlanan EYT’nin, yüzyılın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra Meclis’in faaliyetlerine bir hafta ara vermesinden dolayı ileri bir tarihe ertelenmişti

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili kanun teklifi TBMM'de alt komisyonlardan geçerek, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelmişti. Burada da onaylanarak Genel Kurul’a 7 Şubat Salı tarihi geleceği planlanan EYT’nin, yüzyılın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra Meclis’in faaliyetlerine bir hafta ara vermesinden dolayı ileri bir tarihe ertelenmişti.

GÖRÜŞMELER İÇİN TARİH BELLİ OLDU

TBMM’deki son aşaması onay için bekleyen EYT kanun taslağının 21 Şubat’ta milletvekillerinin önüne geleceği ifade edildi. Konuyla ilgili açıklama ise AK Parti AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi. Genel Kurul’daki görüşmelerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasına sunulması planlanan EYT düzenlemesinin, Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor.

İşte detaylar...
 

EYT ŞARTLARI NELER?

Yasa teklifinde 8 Eylül 1999 ve daha önce başlayan SGK’lı EYT’liler için, 5000-5975 arasında değişen kademeli prim günü ve kadınlarda 20 sene, erkeklerde 25 sene sigortalılık süresinin tamamlanmış olma şartı bulunuyor. Emekli Sandığı ve Bağ-Kur’a tabi olanlardan kadınlarda 7200 prim günü, erkeklerde ise 9000 prim gününü tamamlayanlar da yasa çıktığında emekliliğe hak kazanacak. Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içinde tekrar işe başlayanlar için yüzde 5 destek primi verilecek.

SGK’YA MALİYETİ 144,7 MİLYAR TL

Yaş koşulunun kalkmasıyla birlikte EYT’den 2.2 milyon kişi hemen emekli olabilecek. Bu sayının 1.7 milyonu SSK’lı, 89 bini Bağ-Kur’lu, 496 bini Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışıyor. SSK’lı 3,5 milyon, Bağ-Kur’lu 619 bin, Emekli Sandığı’nda ise 669 bin olmak üzere, emeklilik için yaşı bekleyen ve ilerleyen senelerde bekleyecek olan toplam 4.8 milyon kişi bulunuyor. EYT düzenlemesinin önümüzdeki ay uygulamaya konulması halinde kamu personeli için 49,7 milyar TL, SGK için 144,7 milyar TL olmak üzere bütçeye toplam maliyetinin 194,4 milyar TL olacağı tahmin ediliyor.

EYT’de bir bilmece daha çözüldü! Arap saçına dönmüştü! EYT’liler derin bir oh çekti! EYT’liler bunlara iyi baksın!

Uzmanlardan EYT’lilere son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayanlar tek kuruş kıdem tazminatı alamayacak!EYT’liler dikkat!

EYT’de flaş gelişme! EYT’lilerin maaşı belli oldu! Neye uğradığını şaşıran EYT'liler şokta!