Ekonomi

EYT’lilere fazla maaş! Bu yıl emekli olduysanız piyango size çıktı!

EYT düzenlemesinde yaşanan son gelişmeleri vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Yaş sınırının kalkmasından sonra gözler ödenecek maaşlara çevrildi. İşte son gelişmeler!Bu yıl emekli olanlara dair Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete'den önemli bir açıklama geldi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine dair yaşanan son dakika gelişmeler vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bu yıl emekli olanlara dair Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete'den önemli bir açıklama geldi. Gelen bu haber ile yüzleri gülecek. İşte EYT'lileri ilgilendiren o detaylar...

EYT'LİLER BU HABERİ BEKLEMİYORDU!

EYT'de yaş sınırının kalkmasından sonra milyonlarca vatandaş, SGK merkezlerine akın etmeye başladı. EYT düzenlemesi ile ilgili gelişmeler gelirken, yaşanan sıcak gelişme milyonlarca kişiyi heyecana kapılmasına yol açtı. Bu yıl emekli olanların emekli maaşlarına dair uzman isimden bir açıklama geldi.

2023 EYT MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

EYT düzenlemesinde gelişmeler peş peşe yaşanırken milyonlarca kişinin emeklilik imzasını atmasından sonra maaşlara yapılan yüzde 30 zam herkesin kafasını karıştırdı. EYT'liler bu durumdan nasıl etkileneceklerini araştırırken yeni bir haberle karşılaştılar. Yüzde 30 zam kararının açıklanmasından sonra vatandaşın maaşına yüzde 17'lik zam oranı yansımıştı.

EYT ‘DE MAAŞ DETAYI ORTAYA ÇIKTI!

Maaş konusu merak konusu olurken Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete'den önemli bir açıklama geldi. Ete yaptığı açıklamada, 2022 senesinde emekli olan vatandaşlar maaşlarında 2021 rakamıyla geldiği ve 2022 yılında Ocak ve Temmuz aylarında yapılan zamları aldıkları için 2023 yılında emekli olan vatandaşların maaşlarının daha yüksek alabileceği, 2023 senesinin hangi ayında dilekçe verilirse verilsin bir kayıp yaşanmayacağı ifade etti. Ancak 2023 senesinin Aralık ayında TÜFE ve büyüme oranlarına göre 2024 senesinde emekli olanların da 2023 senesinde emekli olanlardan daha şanslı olabileceği belirtildi.

Bu sistemin doğru olmadığının altını çizen Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, "Bu sistemin bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Emeklilik şartları ile birlikte bütün prim günleri, sigorta zamanları aynı olan kişilerin 2022 Aralık ayında emekli olduğu için 2023 Ocak ayında emekli olan kişilerin yüzde 12 ve yüzde 17 arasında farklı bir maaş alması adil bir durum olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Aile destek programı ocak ayı ne zaman yatacak? Aile destek parasının yattığını nasıl öğrenirim?

25 milyon araç sahibi yeni tedbirlerle karşı karşıya! Sizler için yeni dönem başlıyor!