08 / 07 / 2024

EYT'lilere Ocak müjdesi! Zamlı maaşlar o tarihte yatacak! Hemen bakın! 

EYT'lilere Ocak müjdesi! Zamlı maaşlar o tarihte yatacak! Hemen bakın! 

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemenin Aralık ayında sürecin tamamlanması ile beraber 5 Ocak 2023 itibarıyla uygulamaya alınması hedefleniyor. İşte EYT ile ilgili o son dakika gelişmeleri...



EYT uygulamasının ocak ayında başlamasından sonra başvuru sürecinin işletilmesi planlanıyor. Ocak ayının sonuna kadar gerçekleştirilecek başvurularda maaş hesaplamaları da 1 Şubat itibarıyla yapılacak.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Ocak'ta başvuruda bulunan EYT’lilerin maaş hesabında, emekli zammı da etkili olacak.

EYT lilere Ocak müjdesi! Zamlı maaşlar o tarihte yatacak! Hemen bakın! 

Ocak'ta 6 aylık enflasyon ve üzerinde bir refah artışı öngörülüyor. Ayrıca taban maaşı da yükselecek. Bu şekilde EYT’liler daha yüksek maaş alırken taban maaş artışı da alacakları aylığa yansıyacak. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan EYT’nin yürürlüğe alınacağı tarihle ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bakanlığımız emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme konusunda başta işçi ve işveren örgütleri olmak üzere odalar ve diğer ilgili sivil kuruluşlarla sürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM’ye sunacak ve uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecektir" ifadeleri kullanıldı. 

EYT lilere Ocak müjdesi! Zamlı maaşlar o tarihte yatacak! Hemen bakın! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de EYT ile ilgili son dakika açıklamasında tek tip bir düzenleme içinde olduklarının altını çizmişti. Diğer taraftan, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan vatandaşlar için de EYT müjdesi geldi. Bu vatandaşlar da EYT kapsamında olacak.

Emekliler artık ev değil sadece oda alabiliyor!

Aile destek ödemelerinin tarihi belli oldu! 1250 TL hesaplara o gün yatacak!

Altın fiyatları resmen kasıp kavurdu! Taş üstünde taş kalmadı! 1 gramı bile olanlar acil! 11 Kasım 2022 altın fiyatları


Geri Dön