12 / 05 / 2024

EYT'lilerin maaş hesabı rakam rakam açıklandı! EYT'liler kaç lira maaş alacak? Hemen siz de bakın!

EYT'lilerin maaş hesabı rakam rakam açıklandı! EYT'liler kaç lira maaş alacak? Hemen siz de bakın!

EYT'liler maaşların nasıl hesaplanacağını ve kaç lira maaş alacaklarını merakla araştırmaya başladı. EYT'lilerin maaş hesabı rakam rakam açıklandı! EYT'liler kaç lira maaş alacak? Hemen siz de bakın!



AHaber'de yer alan habere göre; Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından faydalanacakların kıdem tazminatı yükünü hafifletmek için işverene, Hazine garantili düşük faizli kredi desteği de veriliyor. Kredinin 36 ay vadeli ve 6 ay ödemesiz olacağı açıklandı. 

Vatandaşlar e-Devlet ve SGK üzerinden EYT başvurularını yapabilecek. Başvurular için süre verilmedi. 

EYT lilerin maaş hesabı rakam rakam açıklandı! EYT liler kaç lira maaş alacak? Hemen siz de bakın!

Takvim gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, EYT düzenlemesi ile ilgili açıklamasında "EYT'liye ayrı bir hesap emekliye ayrı bir hesap yapılmıyor. Burada vatandaşın çalışırken kazandığı brüt maaş ya da SGK'ya bildirilen maaş emekli maaşını belirliyor" diye konuştu. 

Maaşların 2000 öncesi, 2000 ila 2008 arası ve 2008 sonrası olarak 3 dönem şeklinde hesaplandığına dikkat çeken Faruk Erdem, buna göre bir yol izleneceğine ve buradan çıkacak sonuç ile vatandaşın emekli maaşının belirleneceğini dile getirdi. 

Maaş ödemelerinin genellikle ayın 17'sinde başladığını belirten Erdem, emeklilerin maaşlarını peşin olarak aldığına ve bu arada kalan günler için ortaya çıkan farkın da hesaplara yatacağına dikkat çekti. 

Açıklamasında "2 türlü maaş sistemi var. Bir brütten anlaşanlar var ve netten anlaşanlar var. Brütten anlaşanlar için 638 TL'lik fark maaşlara yansıyacak. Bunu asgari ücretli için hesaplıyoruz" ifadelerine yer veren Erdem, bunu asgari ücretli için hesapladıklarını, burada maaş arttıkça maaşa yansıyacak olan farkın da yükseleceğini vurguladı. 

EYT'lilerin maaş hesabı rakam rakam açıklandı! EYT'liler kaç lira maaş alacak? Hemen siz de bakın!


Geri Dön