23 / 07 / 2024

EYT'te flaş gelişme! Cumhurbaşkanı talimatı verdi, listede olabilirsiniz

EYT'te flaş gelişme! Cumhurbaşkanı talimatı verdi, listede olabilirsiniz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son günlere gelinirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaptı. Yaş sınırının 48-50 olarak konuşulması üzerine 1 milyon 700 bin kişinin bu fırsattan yararlanması tahmin ediliyor. İşte tüm detaylar...




''48 YAŞINDA 20 YILINI DOLDURMUŞ DEMEKTİR''
EYT gündeminde yer alan yaş sınırı için 48-50 mi yoksa 50-52 mi olacağı hakkında konuşmalar devam ediyor. 20 yıldan bu yana geçen süre içerisinde uygulamanın hayatımıza gireceği belirtildi. Eğitim ve öğretim oranlarının düşük olduğundan ötürü kadın ve erkek 18 yaşına girdiğinde direkt olarak çalışma hayatına giriş yapıyor. Sigorta başlangıcı ele alındığında ise 20 sene doldurulduğu durumda emekli olma imkanı verildi. Dolayısıyla 28 yaşında çalışma hayatına giren bir kadının 48 yaşında 20 yılını doldurmuş kabul edilir.

DOĞUM BORÇLANMA YAŞ ŞARTI
Vedat Bilgin, ekstra uygulama içerisinde askerlik için müracaat edildiğinde hayır ibrası alınır. Doğu borçlanmalarında yaş şartı sigortalı olmadan önce gerçekleşen doğumlar, borçlanma kapsamında yer alır. Askerlik için geçerli olurken o tarihler arasında askerde kanıtlayabiliğinde geri çekilmek mümkün. Askere gitmeden önce sigortası olan ama 300 gün eksikliği yer alır. EYT için askerlik borçlanması durumunda şartların sağlanmasında başvuru yapılır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön