14 / 05 / 2024

Eyüp Belediyesi Otantik Çarşı'yı tamamladı

Eyüp Belediyesi Otantik Çarşı'yı tamamladı

İlçede belediye Haliç kenarında teleferik yanında bir süre önce yapımına başladığı Otantik Çarşı'yı tamamladı



Her yıl binlerce turisti ağırlayan Eyüp, Otantik Çarşı ile daha da renklenecek. İlçede belediye Haliç kenarında teleferik yanında bir süre önce yapımına başladığı Otantik Çarşı'yı tamamladı. Tamamen ahşaptan yapılan 20 dükkanda, otantik hediyelik eşyalar, İstanbulluların ve yabancı turistlerin beğenisine sunulacak.

KAFE DE AÇILACAK
Çarşı, 17 Haziran Perşembe günü yapılacak ihaleyle belediye tarafından kiraya verilecek. Eyüp Belediyesi web sitesinde (www.eyup.bel.tr) şartnamesi ve kiralama ayrıntıları yer alan Otantik Çarşı'da, halı, bakır, gümüş, hediyelik eşya, otantik giysiler, ev tekstili dükkanları bulunuyor.
Belediye ayrıca burada alışveriş yaparak yorulan vatandaşlar için Haliç kıyısında mini bir de kafe açıyor. Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp KUDEB (ahşap atölyesi) tarafından yapılan 20 adet ahşap dükkanın hem yerli hem de Pierre Loti'yi ziyarete gelen yabancı turistlerin ilgi odağı olacağını söyledi. Kavuncu, şöyle devam etti:

TARİHİ DOKU KORUNUYOR
"TURSAB'la yaptığımız anlaşmaya göre turist otobüsleri yine teleferik yanındaki otoparkta duruyor, turistler bu çarşımızdan geçerek teleferikle Pierre Loti tepesine çıkıyor. Yerli ve yabancı konuklarımız için bu çarşı tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde çok büyük önem teşkil edecek. İstanbul'un incisi Eyüp, tarihi dokusunu koruyarak yenilediğimiz sokakları, otantik çarşısıyla en önemli turizm cazibe merkezlerinden biri olacak."
Habertürk


Geri Dön