02 / 05 / 2024

Eyüp Fabeks Radisson Otel'in imar planı mı değişti?

Eyüp Fabeks Radisson Otel'in imar planı mı değişti?

İş dünyasının tanınmış isimlerinden Ayşen Zamanpur, 3. köprü bağlantı yolunda ‘konut ruhsatıyla’ otel inşaatına başladı. İBB “Fabeks Radisson Otel” projesinin imar planını ‘turizm’ alanına çevirdi.



Giyim markası Silk &Cashmire'in yaratıcısı Ayşen Zamanpur, turizm işine girdi!.. İstanbul'un Eyüp İlçesi'ne bağlı Odayeri Köyü'ndeki otel inşaatında imar sorunu vardı. O sorun da AKP'li İstanbul Belediyesi'nin (İBB) aldığı kararla önceki gün çözüldü.


Tekstil sektöründeki Ayşen Zamanpur, Fabeks Yapı adlı şirketle turizm sektörüne girdi. Zamanpur'un projelerinden biri de Odayeri Köyü'nde yapılan butik otel oldu…


KONUT RUHSATI İLE BAŞLADI

3. köprü ve 3. havalimanı bağlantı yollarının üzerinde bulunan Odayeri Köyü'ndeki 7 bin metrekarelik araziye 2013 yılında Eyüp Belediyesi tarafından “konut” inşaatı için ruhsat verildi. Yüklenici firmanın şantiye alanına koyduğu tabelaya da “konut inşaatı” yazıldı. Tapu kayıtlarına göre 7 bin metrekarelik arazinin sahibi de Ayşen Zamanpur'un turizm sektörüne girmek için kurduğu Fabeks Yapı olarak gösterildi. Zamanla inşaatın da konut değil otel olduğu anlaşıldı.


İLK TEKLİF REDDEDİLMİŞTİ


“Fabeks Radisson Otel” projesi Zamanpur için sorunlu başladı. Çünkü arazi imar planlarında “Gelişme Konut Alanı” ve “Dere Koruma Sınırı”nda kalıyordu. Arazinin turizm alanına alınması için 2015 Aralık ayında İBB'ye başvuruldu ancak talep uygun görülmedi. Daha sonra plan notlarında küçük değişiklikler yapılarak tekrar İBB'ye başvuruldu. Plan değişikliği teklifine ilişkin Ulaşım Planlama Müdürlüğü, Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü ve İSKİ Genel Müdürlüğü uygulamaya ilişkin şartlı olumlu görüş verdi.


‘TRAFİK YÜKÜ GETİRİR' UYARISI


Planlama Müdürlüğü de teklifin bölge planının genel kararlarına aykırı olduğunu, bölgeye ek trafik yükü getireceğini vurguladı. Ancak İmar ve Bayındırlık Komisyonu bu kez teklifi uygun buldu. Komisyon, en çok 2 katlı olacak otelin yüksekliğine 6.50 metre sınırı getirerek meclise havale etti. İBB Meclisi'nin 11 Mayıs tarihli oturumunda plan değişikliği CHP'lilerin ret, AKP'lilerin kabul oyları ile geçti.


Ayşen Zamanpur'dan Eyüp Fabeks Radisson Otel açıklaması!


Sözcü 



Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ünlü tekstil markası 'Silk & Cashmire'in yaratıcısı Ayşen Zamanpur'un Eyüp Odayeri'ndeki konut inşaatı, imar planları değiştirilerek otele çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP grubunun red oyu verdiği plan değişikliğini oy çokluğuyla kabul etti.


İstanbul’a yapılmakta olan yeni havalimanı ve 3. Köprü yolları, kuzeydeki köy alanlarına turizm yatırımlarını çekmeye başladı. Silk & Cashmire’in markasının yaratıcısı Ayşen Zamanpur ve Bijen Zamanpur, Odayeri köyüne otel yaparak bir ilke imza attı. 3 yıl önce, konut ruhsatı ile başlanılan inşaat, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle otele çevrildi. Zamanpurlar geçen yıl plan değişikliği için başvurmuş ancak Belediye bu teklifi kabul etmemişti. Ancak Belediye, kısmen değiştirilen teklifi ikinci gelişinde kabul etti. Yaklaşık 7 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen ve 2 katlı olacak Otel yapılarının kaba inşaatı tamamlanmış durumda. Zamanpurların imar değişikliği teklifi hakkında Belediyenin Planlama Müdürlüğü olumsuz görüş bildirdi. Planlama Müdürlüğü, bölgeye turizm fonksiyonu verilmesinin, yürürlükteki bölge planı genel kararlarına aykırı olduğu, bölgeye ilave trafik yükü getireceği uyarısında bulundu. Ancak söz konusu teklif, CHP grubunun ret oyuna karşın AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.


Yurt Gazetesi


Geri Dön