03 / 05 / 2024

Eyüp'te İTÜ'nün tavsiyesine uyanlar evlerini boşaltıyor!

Eyüp'te İTÜ'nün tavsiyesine uyanlar evlerini boşaltıyor!

Eyüp'te, İTÜ'nün teknik raporunda yıkılması tavsiye edilen binaların sakinleri, evlerini boşaltmaya devam ediyor. Binaları için ön görülen yıkılma riskini görmezden gelemeyenler kiraladıkları evlere gitmeye başladı



Sahibi olduğu daireyi boşaltan Mehmet Ciğer, binanın depreme dayanıklı olmadığın öğrenince rahatsız olduk. Boşaltmaya karar verdik." dedi.Düğmeciler Mahallesi Şifa Yokuşu sokakta bulunan 18 bina için uzmanlar yıkılması tavsiyesinde bulundu. Bunun üzerine harekete geçen belediye ekipleri uzmanların görüşleri doğrultusunda bazı binaları mühürledi. Mühürlenen binalarda oturanlar bir süre karara direnseler de tedirgin oldu.

Yıkılması tavsiye edilen Bahariye sitesi A-Blok'ta oturan Mehmet Ciğer, "Rahatsız olduk, kiralık eve çıkmaya karar verdik." dedi. Evini tahliye eden Ciğer, "Kendi imkanlarımızla başka bir yerde ev bulduk ve oraya gidiyoruz. Rahatsız olduk. Bu şekilde daha fazla oturamadık. Ancak bu süreçte belediyenin bizlere biraz daha yardımcı olmasını beklerdik. Bizi kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirmesini istiyoruz. Binamızda 20 daire var. Çoğu taşındı. Taşınmayacak durumda olan zor şartlarda olanlar da yetkililerden yardım bekliyorlar. Bizim durumumuzda olanlara, binalarına güvenmiyorlarsa bir an önce boşaltmalarını tavsiye ederim." dedi.

Yaklaşık 26 dönümlük arazi üzerinde bulunan 18 bina için yıkılma riskinin söz konusu olduğunu belirten Bahariye sitesi A-7 Blok yöneticisi Muammer Aydemir'de bölge için farklı projeler söz konusu olduğunu iddia etti. Binaların depreme dayanıksız olmasını inşaat sırasında kullanılan deniz kumuna bağlayan Aydemir, "Binaların yıkılıp yeniden yapılması lazım. Bu binalar deniz kumu ile yapılmış. Deniz kumu kirişlerdeki demirleri zayıflatıyor, çürütüyor. Bu şekilde rapor alan binalar var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Eyüp Belediyesi'nin vereceği kararın sonucunu bekliyoruz." diye konuştu.

Zaman


Geri Dön