02 / 05 / 2024

F1 Marina Bay Pistini Türk firması aydınlatıyor!

F1 Marina Bay Pistini Türk firması aydınlatıyor!

Singapur Grand Prixsinin Türkiyeyi ilgilendiren en önemli yönü ise pistin aydınlatmasını bir Türk firmasının yapması. Sürücü ve pit görevlilerine gündüz ışığı hissi veren aydınlatma sistemi, seyircilere ise iyi aydınlatılmış gece ortamı görüntüsünü sunuyo



Vodafone McLaren pilotu Hamilton, Umarım Türkiye ile Formula 1 arasındaki anlaşmazlık çözülür ve biz seneye gene İstanbula gideriz dedi.

Dünyanın en çok izlenen motor sporları organizasyonu olan Formula 1 hala İstanbul şokunu yaşıyor... 2005ten 2011 yılına dek üst üste 7 yarışa ev sahipliği yapan İstanbul Park Pistinin yarış takviminden çıkarılması, pilotlardan teknik ekibe kadar tüm Formula 1 camiasını son derece üzdü...

Fantastik

2011 sezonunun 15. yarışını izlemek için gittiğimiz Singapurda, Formula 1in idari ve teknik personelinden kimle konuştuysak bu yönde tepkiler aldık. İstan-buldan geldiğimizi öğrenince, Gerçekten fantastik bir şehir. Umarım oraya tekrar gideriz diyorlar ve ekliyorlar: İşimiz gereği her yıl 20ye yakın ülke görüyoruz. Birçok farklı kültürden şehri ve insanları tanıyoruz. Hepsi çok güzel ama İstanbulun yeri başka.

Ecclestonea mesaj

Bu konudaki en ilginç yorum ise 2006 yılının dünya şampiyonu Lewis Hamiltondan geldi. Vodafone McLaren takımı adına yarışan İngiliz pilot, İstanbul ile ilgili duygularını anlatırken, Formula 1in patronu Bernie Ecclestonea açıkça mesaj gönderdi:

İstanbul, bütün Formula 1 pilotlarının beğendiği şehirlerin başında geliyor. Ben Türkiye ile Formula 1 yönetimi arasındaki anlaşmazlıkların çözüleceğini tahmin ediyorum. Umarım bu beklentim doğru çıkar ve seneye tekrar İstanbula gideriz.

F1in tek gece yarışı

Formula 1 yarışçılarının İstanbul ile ilgili görüşleri böyle. Şimdi gelelim Singapur Grand Prixsine... Yarın koşulacak yarışlara ev sahipliği yapacak Marina Bay Pisti, tıpkı Monacoda olduğu gibi şehir içindeki caddelerden oluşuyor. Avrupa saatine uygun olması için gece düzenlenen yarışların diğer özelliği saat yönünün tersinde koşuluyor olması.

Marina Bay Pistini Türk firması aydınlatıyor

110 bin seyirci alabilen tribünlere sahip Marina Bay şehrin içinde olduğu için, insanlar evlerinden ya da işlerinden çıktıktan sonra yürüyerek piste gidip, pilotları ve teknoloji harikası Formula 1 araçlarını izleyebiliyor. Singapur Grand Prixsinin Türkiyeyi ilgilendiren en önemli yönü ise pistin aydınlatmasını bir Türk firmasının yapması. Sürücü ve pit görevlilerine gündüz ışığı hissi veren aydınlatma sistemi, tribünlerdeki seyircilere ise iyi aydınlatılmış gece ortamı görüntüsünü sunuyor.

Singapur Marina Bay pistinin özellikleri

Uzunluğu: 5 bin 73 metre

Yarış Uzunluğu: 309.316 km

Tur Sayısı: 61

Viraj Sayısı: 23

Pist Yönü: Saat yönünün tersi

Seyirci kapasitesi: 110 bin

Tur rekoru: 1:45.599

Kimi Raikkonen (2008)

HÜRRİYET


Geri Dön