20 / 05 / 2024

Fabrikadaki patlama ortalığı savaş alanına çevirdi!

Fabrikadaki patlama ortalığı savaş alanına çevirdi!

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki işyerinde meydana gelen patlamada 1 itfaiye eri ile kimliği belirlenemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Gaz sıkışmasından meydana gelen patlamada Ortalık  savaş alanına döndü ve  olayda 3 işyeri ile 3 araç tamamen yandı



İzmir'in Karabağlar ilçesindeki işyerinde meydana gelen patlamada 1 itfaiye eri ile kimliği belirlenemeyen bir kişi hayatını kaybetti.İzmir Valisi Cahit Kıraç, Niyazi Odabaşı'na ait işyerinde meydana gelen patlama ve yangının, ilk belirlemeye göre gaz sıkışmasından meydana geldiğini söyledi. Ortalığın savaş alanına döndüğü olayda 3 işyeri ve 3 araç tamamen yandı.

Eski Aydın yolu üzerindeki eski sanayi sitesindeki bir işyerinde 12.50 sularında patlama meydana geldi. Yangında 1 kişi ölürken, Tanju Kardaş, Ozan Avşar, Hakan çöplüoğlu, Korhan Güzelay, Mustafa Ançin ve İsmail çağlayan isimli itfaiye erleri yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ozan Avşar (35) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İmalathanenin içindeki patlama, kapı önünde park halinde bulunan ve içinde tiner kutuları olduğu iddia edilen araca da sıçradı. Sokağı alevler sararken işyerleri de yanmaya başladı. Görgü şahitleri, olay sırasında işyerinde dört kişi bulunduğunu söyledi. Bunlardan birinin cesedine ulaşıldı. 3 işçi ile ilgili arama çalışmaları sürüyor. Alevler, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle yaklaşık 2 saatte söndürüldü.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili açıklama yapan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, olay sırasında iki kişinin işyerinin önünde bulunduğu, kapı önüne park edilen arabada da tiner kutuları olduğu yönünde bilgi aldıklarını belirterek, 'İşyerinde bol miktarda boya ve tiner kutusu var. İçeride gaz sıkışmasından olduğunu tahmin ettiğimiz patlama, dışarıdaki arabanın da patlamasına neden oldu. Yangını kontrol altına aldık.' dedi.
Zaman/HASAN çİLİNGİR, ÖMER ORUç İZMİR    


Geri Dön