06 / 05 / 2024

Facebook Türkiye'de 8 ilde ofis açıyor!

Facebook Türkiye'de 8 ilde ofis açıyor!

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, "Facebook, Türkiye genelinde İstanbul merkezli 8 ilde ofisler açıyor. İlki 13 Ocak’ta Bursa’da faaliyete başlayacak" dedi.



Dünya gazetesi yazarı Ömer Faruk Çiftçi, bugün köşesinde "Borsadan Facebook hamlesi…" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Facebook, Türkiye genelinde İstanbul merkezli 8 ilde ofisler açıyor. İlki 13 Ocak’ta Bursa’da faaliyete başlayacak. Hedef dijital platformda genç girişimciler çıkarmak. Ayrıntıları Doğanbey’deki sivil mimari örneği binada bir araya geldiğimiz Bursa Ticaret Borsası Başkanı aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten Özer Matlı’dan öğrendik. Hatırlayacağınız üzere Özer Matlı, 40 yıl süren Rıza Aydın yönetiminin ardından 2013 yılında başkanlığa seçildi. Bu dönemde de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirildi. Matlı uzun bir aradan sonra basın mensuplarını Doğanbey’deki sivil mimari örneği binada ağırlayarak yaptığı çalışmaları ve projelerini açıkladı. Öne çıkan Facebook açılımı oldu. Dünyanın önde gelen sosyal medya araçlarından Facebook dünya genelinde 7 kentte ofis açma kararı almış. Türkiye’de TOBB ve Habitat işbirliğinde yapılacak çalışmalar için İstanbul belirlenmiş. İstanbul’a bağlı olarak Bursa başta olmak üzere 8 kentte şubeleşmeye gidiliyor. İlk şube Bursa’ya kuruluyor. Ticaret Borsası’nın himayesinde ve binasında oluşturulan ofis 13 Ocak’ta hizmet vermeye başlayacak. Peki bu şubeleşme ile amaçlanan ne? Matlı’nın verdiği bilgiye göre hedef genç girişimcilere dijital alanda yeni açılımlar sağlamak. Borsa bu bağlamda Bursa Teknik Üniversitesi ile protokol yapmış. Üniversite bünyesinde oluşturulan kuluçka merkezi aktif olarak kullanılarak gençlerin üniversite döneminden başlayarak dijitalleşme temelli iş modellerinin geliştirilmesinin önü açılacak.

Matlı’nın gündemindeki bir başka konu da Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB). Türk tarımı için devrim olarak nitelediği TÜRİB’in yeterince anlatılamadığından yakınan Matlı, borsa olarak ziraat odaları, siyasi parti temsilcileri ve tarım istişare kurullarına anlattıklarını söyledi. Bursa Ticaret Borsası’nın da ortağı olduğu TÜRİB’in tarımda verimliliği sağlayacağını, üretici açısından da kayıpların azaltılmasının hedeflendiğini kaydetti. Bursa Ticaret Borsası’nın önümüzdeki dönemde kentin tarımsal faaliyetleri yanında kültür, turizm ve sanatsal etkinliklerinde de söz sahibi olacağını vurguladı. Doğanbey’de yapımı tamamlanan sivil mimari örneği binaların tamamlanıp hizmete açılması ile birlikte bu alanda oluşturdukları kütüphane ile başta çocuklar olmak üzere kitap kurtlarına kapılarını açtıklarını ifade etti. Toplam 6 bin metrekarelik alanda inşa edilen yapılarda sergi ve sanatsal etkinliklerin de yapılabileceğini belirtti.

1051 üyesi bulunan Bursa Ticaret Borsası’nın Türkiye genelinde 16. sıraya yükseldiğini, yılı da 4 milyar liralık işlem hacmi ile kapatacağının da bilgisini vermiş olalım.,
 

Facebook'un geliri yüzde 29 arttı!
 


Geri Dön