19 / 05 / 2024

Fadıl Akgündüz Almanya'da satış ofisi açtı!

Fadıl Akgündüz Almanya'da satış ofisi açtı!

Jet Fadıl'ın rotasında yine gurbetçi, dilinde bitmeyen ‘İmza' var



Jet Fadıl, yeni projesini yine gurbetçilere pazarlıyor. Frankfurt'ta satış ofisi ile gurbetçilere Bayrampaşa'da devremülk satmaya çalışan Jet Fadıl, satış ofisine gelene ”Önceki projelerimizden alacağınızı peşinata sayarız” diyor.

350 milyon euro yatırımla Bayrampaşa'da kurulacak ve 2 milyar dolar getiri sağlaması beklenen Caprice Gold Projesi için Jet Fadıl gözünü yine gurbetçilerin cebine dikti. Almanya'da ofis açan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz müşterilerine projenin diğerlerinden farklı olduğunu ve ”tamamlanacağı“ vaadini veriyor. Ofis yetkilileri arayanlara, ”İmza projesine de yeniden start verilecek“ diyor.

Gurbetçilerden milyonlarca dolar toplayan ve hakkında açılan dolandırıcılık davasından 1.5 yıl hapis yatan Jet Fadıl'ın asıl kitlesi olan gurbetçiler için kurduğu Frankfurt ofisine ise ilgi oldukça fazla. Bunun nedeni ise sunduğu vaatler. Gurbetçilere ”Gelin bu projeye katılın, kârlı çıkın. Gereken finansmanla kâr payı ve ana para dağıtımını da sağlayacağız. Eski defterlerimizi kapatacağız. Hatta İmza adlı otomobil fabrikamızı da kurmayı planlıyoruz“ diyerek devremülkleri satışa çıkaran Jetpa'nın patronu Fadıl Akgündüz, Avrupa'daki başka ülkelerde yaşayan Türkler için de yeni ofisler kuracağını ve televizyonlarda reklamların döneceğini bile belirtiyor.

Bu bilgileri veren ise Caprice Gold Frankfurt Ofisi Yetkilisi Gülçin İsmailoğlu. Bir müşteri adayı gibi konuştuğumuz İsmailoğlu, projenin geçmişte yaşanılan olaylardan bağımsız olduğunu belirterek söze başlıyor. ”Bu projenin yarım kalması imkansız. Deprem olsa dahi devremülklerinizi 29 Mayıs 2012'den itibaren kullanacaksınız“ gibi iddialı sözler söylüyor.

TV'ye reklam verecek

Sık görüştüğü Fadıl Akgündüz'ün Avrupa'daki gurbetçilerin projeyi yakından tanıması için çalışmalara hız verdiğini belirten satış yetkilisi İsmailoğlu, ”Şu anda Avrupa'nın diğer bölgelerinde de ofis kurma planı var. Hatta televizyonlarda reklamların yayınlanacağı bize söylendi. Çalışmalar sürüyor“ dedi. İsmailoğlu ile telefonda konuşurken o sırada ofisteki bir diğer telefon çalıyor. Satış yetkilisi telefonu, ”Buyrun Fadıl Bey“ diyerek açtı. Görüşme bittikten sonra ne konuştuklarını sorduğumuzda ise ”Satışlar nasıl? İlgi nasıl? Bir sorun yok değil mi?“ dediğini iletti.

Satış yetkilisi arayanları şöyle ikna ediyor: ”Fadıl Bey'e güvenin. Bizlere, 'Ortaklık kâr payı ve ana para dağıtımı için proje finansmanı olacak ya da Yargıtay'dan yakın zamanda gelecek olumlu haberle bu sorunu çözeceğimizi iletin soran olursa' dedi. Hatta Fadıl Bey, 'Gelecek parayla Siirt'te otomobil fabrikasının temelini de atacağız ve İmza markalı arabayı yakında yollarda göreceksiniz' mesajını verdi ve bunu söylüyoruz müşterilerimize. Jetpa'ya daha önceleri para yatırdıysanız bir kısmını peşinat sayıyoruz zaten. Bu özel kampanya ay sonunda bitecek. Örneğin 10 bin euro yatırdıysanız, bunun yüzde 70'ini yani 7 bin eurosunu peşinata kabul ediyoruz.”

Arsaya 150 milyon euro

Satış yetkilisi İsmailoğlu, arsa için Akgündüz'ün 150 milyon euro verdiğini de ekliyor. Yakında ‘Fadılzede'lere Akgündüz'ün mektup yollayacağını da belirten yetkili, “Neden proje kendi üzerine değil o zaman” diye sorduğumuzda, “Projemiz sekteye uğramasın istiyoruz” yanıtını veriyor.

OTOMOBİL FABRİKASI TEMELİ ATILDIĞI İLE KALDI

Siirt'te 2001 yılında üretime geçmesi hayaliyle başlayan İmza projesi için 100 dönümlük bir arazi alınmıştı. Arazinin üzerine tek bir hizmet binasının temeli atılmış ve arazinin çevresi tellerle çevrilmişti. Jet Fadıl rüzgarıyla 10 bin kişiye iş kapısı ümidi veren İmza projesi ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı'nın 2000 yılı organizasyonunda dünya ile tanışmıştı. Proje başlamadan sona erdi.

Bina bitmeden kira verecekmiş

- Jet Fadıl'ın gurbetçilere satmaya çalıştığı devremülkte oda fiyatları 41 bin TL- 220 bin TL.

- Bu devremülkü aldığınızda 2 seçenek sunuluyor. Ya yılda 15 gün kullanabilirsiniz ya da kira alırsınız.

- En ucuz olan 41 bin TL'lik odayı alırsanız önümüzdeki aydan itibaren 430 TL kira geliri garanti ediliyor.

İçki satışı yaptırmayız

Caprice Gold'un “Devremülk Satış Sözleşmesi”nde ilginç maddeler var. İçki satışının tamamen yasak olduğu projede aylık faiz oranı yüzde 2.5, yani benzerlerinin 3'te bir oranından bile az.
Kerim Ülker / Vatan


Geri Dön