23 / 11 / 2024
fuzul

Fadıl Akgündüz aranıyor!

Fadıl Akgündüz aranıyor!

Caprice Gold ve Maldivler projelerini soruşturan savcı, müfettişlerin raporu doğrultusunda polisten Fadıl Akgündüz ve şirketlerin sahibi olan ablası, eniştesi ve yeğeninin ayrıntılı savunmalarını almasını istedi. Polis şimdi Akgündüz’ü arıyor.




Fadıl Akgündüz’ün son projesi Caprice Gold ve Caprice Malpler’le ilgili İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Bürosu’ndan Cumhuriyet Savcısı Nihat Karpınar’ın yürüttüğü soruşturma derinleştirildi. Bayrampaşa’daki Caprice Gold’un 2014’te teslim edilmesi gerekiyordu. Yaklaşık 8 bin 500 yatırımcısı bulunan otel, Mart 2014’den beri sözleşmelerdeki kira bedellerini de ödemiyor.

 

325 kişiden suç duyurusu

Almanya ve Türkiye’de yaşayan 325 mağdur daha önce Yargıtay tarafından yönetiminden ayrıldığı şirketlerle organik bağı kabul edilen Fadıl Akgündüz, şirketleri devrettiği kız kardeşi Avniye ile eniştesi İbrahim Obut, şirketin eski satış ve spor koordinatörü Tanju Çolak ve Malpler’deki ortağı Abdurrahman Akarsu hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Ablası, eniştesi, yeğeni... 

Soruşturmayı yürüten Savcı Karpınar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili rapor istedi. Bakanlık müfettişlerinin yaptığı inceleme sonrası hazırladığı rapor soruşturmanın seyrini değiştirdi. Başsavcılığa sunulan ‘ayrıntılı ve belirleyici’ rapora göre Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım İnşaat ve Ticaret Ltd. Şirketi’nin ortakları olan Akgündüz’ün ablası Avniye ve eniştesi İbrahim Obut ve suçun işlendiği tarihteki müdürü olan yeğeni Mehmet Salih Obut’un cezai anlamda sorumlu oldukları belirlendi. Rapora göre şirket yöneticisi ve ortağı olmamasına rağmen Fadıl Akgündüz’ün sözleşmelerde ve otel inşaatında yer aldığı, faillerle yakın ilişkide olan akrabaları olduğu ve suçun da faili olduğu tespit edildi.

 

Ayrıntılı savunma istedi 

Raporu değerlendiren Başsavcılık, şirket ortakları Avniye ve İbrahim  Obut, şirket müdürü Memet Salih Obut ile Fadıl Akgündüz’ün ayrıntılı savunmalarının alınması için İstanbul Emniyet Müdürüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne talimat verdi. Polis şimdi ifadesini alabilmek için her yerde Fadıl Akgündüz’ü arıyor. Başsavcılık ayrıca mağdurlardan şirkete yapılan ödemeler, devre mülklerden kira geliri elde edilip edilmediği, devir talebinde bulunulup bulunulmadığı ve ne kadar zarara uğradıkları konusunda da bilgi istedi.

 

'Binlerce mağdur var'

Mağdurların bir kısmının avukatı olan Dr. Acun Papakçı, VATAN’a şöyle konuştu: “Başsavcılığın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın raporu doğrultusunda ifadelerin alınmasından sonra failler hakkında ceza davası açacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde Başsavcılığın bizden istediği müvekkillerin uğradıkları zarar ve yürütülen faaliyete ilişkin olarak hazırladığımız ayrıntılı beyanları sunacağız. Bu aşamada mağdur olan binlerce kişinin de suç duyurusunda bulunması bekliyoruz. Suç duyuruları dosyanın kapsamı ve suçun niteliği açısından sonuç getirecek önemli bir adım olacaktır.”

 

Saadet zinciri! 

Mağdurlar bu kişilerin nitelikli dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak suçlarını işlediğini iddia etmişti. Caprice Gold mağdurları kendilerinin saadet zincirine benzeyen ‘Ponzi sistemi’ ile dolandırıldıklarını savunarak şikayet edilen 5 kişinin mal kaçırmalarını engellemek amacıyla mal varlıklarına da el konulmasını talep etti.   


Vatan




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Halkın 'Jet Fadıl' diye tanıdığı Fadıl Akgündüz 1990'larda Jet-Pa holding adıyla halka ucuz konut yapmak ve yerli otomobil üretmek vaatleriyle binlerce kişiyi dolandırdı. 1.5 yıl hapis yattı. Buna karşın 2011'de İstanbul Bayrampaşa'da Caprice Gold adlı 'devre mülk otel' projesi, 2013'te ise 'Maldivler'de Müslümanlar'ın adası oluyor' sloganıyla yine devre mülk satışı yaptı. 60 bin kişiden 170 milyon dolar topladı. Ancak 2014'te teslim edileceği açıklanan ve '7 Yıldızlı Otel' olarak sunulan Caprice Gold'un inşaatı durdu. Maldivler projesi de çöktü. 


Binlerce mağdur var

Vatan gazetesinden Üker Akgüngör'ün haberine göre; Fadıl Akgündüz'ün otel odalarmı yasal süre olan 15 gün yerine bir günlük kullanım hakkıyla sattığı, bir odayı 365 kişinin aldığı öne sürüldü. Olayı soruşturan İstanbul Savcısı Fadıl Akgündüz, şirketi üzerine yaptığı ablası Avniye ile eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut'un ifadesinin alınması için talimat verdi. Polis şimdi her yerde Fadıl Akgündüz ve diğer Kanlıları arıyor. Türkiye ve Almanya'dan 325 mağdurun şikayetçi olduğu, şikayetçi sayısının binlerce kişiye ulaşabileceği öğrenildi. 


Posta 


Geri Dön