02 / 05 / 2024

Fairmont Quasar İstanbul, en değerli İsviçreli gayrimenkul yatırımı!

Fairmont Quasar İstanbul, en değerli İsviçreli gayrimenkul yatırımı!

İlk günden itibaren küresel pazarda kendini ispatlamış, Viatrans A.Ş. - Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, Fairmont Quasar İstanbul en değerli İsviçreli gayrimenkul yatırımı oldugunu vurguladı...



Dünya markası olma hedefi ile ilerlerken ilk günden itibaren küresel pazarda kendini ispatlamış, efsanevi markalarla işbirlikleri yaptıklarım belirten Viatrans A.Ş. - Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, "Türkiye'deki en değerli İsviçreli gayrimenkul yatınmı olan projemizde; dünyada birer ikon haline gelmiş, filmlere konu olmuş The Plaza New York ve Londra Savoy gibi otellere sahip ünlü 5 yıldızlı otel ve rezidans zinciri Fairmont Hotels, Hollandalı ünlü iç mimar Marcel Wanders ve İngiltere'nin ödüllü inşaat taahhüt şirketi ARUP, önemli partnerlerimiz. Türkiye'deki ilk otelini Quasar İstanbul'da açacak ve rezidans işletmeciliğinde eşsiz deneyime sahip Fairmont Hotels'in tamamına hizmet vereceği Quasar İstanbul projemizde Fairmont Kiralama Sistemi ile İstanbullulara global bir kulübün üyesi olma fırsatını vaat ediyoruz" dedi. 


Fairmont: Lüksün asırlık sembolü Viatrans A.Ş. - Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, "Dünyanın iki önemli stil simgesi Paris ve New York'un ilhamını İstanbul'a taşıyacak Fairmont'tan daire satın alanlar, projenin bitimini beklemeden dünyada 71 noktada bulunan Fairmont rezidans ve otellerinden ayrıcalıklı olarak yararlanabilecek ve dairelerini diğer ülkelerdeki Fairmont sakinlerine kiraya vererek kârlı bir yatırıma sahip olacaklar. 


Fairmont'un dünyadaki ilk ofis işletmesi de yine Fairmont Quasar İstanbul Offices Quasar istanbul projesi, Türkiye'de bir 'ilk' olacak sonsuzluk havuzu ve batık restorana sahip sosyal alanıyla da dikkat çekiyor. 


Marcel Wanders'ın tasarımlarının damgasını vurduğu 4 bin metrekarelik sosyal alan, yerden 30 metre yükseklikte konumlanıyor. Panoramik manzaraya sahip terasta eşsiz Boğaz manzarasına uzanan sonsuzluk havuzu, kış aylarında batık restoran konseptine bürünüyor. 


Yeşil bina konusunda dünyanın en önemli sertifikalarından Alman Sürdürülebilir Bina Sistemi Sertifikası DGNB'yi almaya hak kazanan projemizde, sosyal alanlarımızı ve Quasar İstanbul rezidanslanmızı tasarlayan dünyaca ünlü Hollandalı iç mimar Marcel Wanders ise kişiye özel tasarımlar sunacak" açıklamasında bulundu. 


"Dünya markası olma hedefi ile ilerlerken ilk günden itibaren daima en iyiyi gerçekleştiriyoruz." Paris ve New York, İstanbul'a taşınıyor H Fairmont Quasar İstanbul Hotel, Residences ve Offices . için yapılan tasarımlar, tarihi Likör Fabrikasını 1931 yılında tasarlayan ünlü Fransız mimar Robert Mallet Steven'dan esinlenerek o dönemin Paris'inde filizlenen, New York'ta ise büyük ölçekte yayılma şansı bulan Bauhaus ve endüstriyel modernist mimari akımlarını günümüze taşıyor. 


1930'lardaki bu akımların Paris ve New York uygulamalarını çıkış noktası yapan tasarım, bir yanda Paris'in şıklığını daha avant garde ve daha aristokrat yanlarıyla sunarken; bir yandan daha asi ve maskulen New York tarzı ile Fairmont Quasar İstanbul Hotel, Residences, Offices ve Home Offices müşterilerine keyifli bir seçme özgürlüğü vaat ediyor. 



Sözcü Gazetesi


Geri Dön