05 / 05 / 2024

Fame Residence, İstanbul'da arsa arıyor!

Fame Residence, İstanbul'da arsa arıyor!

Fame Residence 'ın bünyesinde 5 otel bulunuyor. Fame Residence otellerinin Koordinatörü Erkut Kara, “İstanbul 'da Anadolu yakasında arsa arayışımız devam ediyor. Yapacağımız yatırım da 5 yıldızlı ve en az 300 odadan aşağı olmayacak ” dedi...



Turizm tarihinde Antalya 'nın ilk kez rakip ülkelerdeki krizler yüzünden karlı çıktığını belirten Fame Residence otellerinin Koordinatörü Erkut Kara, “Avrupa 'dan iyi satışlar geldi. Antalya 'ya yönelik erken rezervasyonlarda yüzde 30 artış oldu. Bu yüzden Ruslar da panik oldu ve yer kalmaz diye onlar da erken rezervasyon yaptı. Biz 4 yıldızlı otellerimizi Ruslar yüzünden erken açmak zorunda kaldık ” diye konuştu.

3 kat artış oldu
şžu anda Antalya ve çevresindeki otellerin yüzde 90 doluluk oranına ulaştığını söyleyen Kara; Alman, Hollandalı ve Belçikalı turistlerin ağırlıkta olduğunu kaydetti. Yılın ilk çeyreğinde Mısır 'ı tercih eden Ruslar 'ın güvenlik endişesiyle Türkiye 'ye yöneldiğini anlatan Kara, “Ocak-şžubat-Mart döneminde Rus turist sayısında çok ciddi bir artış oldu. 2010 'un aynı döneminde Antalya 'ya gelen Rus turist sayısı 23 binken bu yıl aynı dönemde 70 bine yaklaştı. Antalya 'ya her yıl 2.4 milyon Rus turist geliyor. Bu yıl vize kalktığı için yüzde 10-15 artış bekliyoruz ” dedi.
Erkut Kara, Nevruz nedeniyle Mart 'ta İranlı turist sayısında yüzde 30 artış olduğunu, Haziran-Temmuz aylarında ise Suriyeli turist sayısının artmasını beklediklerini ifade etti.

Yatırımın geri dönüş süresi 7 yıldan 14 yıla çıktı
ERKUT Kara, Nisan 2006-Ekim 2010 arasındaki döneme ilişkin bir enflasyon kıyaslaması yaptıklarını ve maliyetlerdeki ciddi artışı ortaya koyduklarını söyledi. Kara, şöyle devam etti: “Temel kalemleri baz aldık. Örneğin söz konusu dönemde enerji yüzde 64, içki yüzde 86, salça yüzde 128, temel gıda yüzde 35, brüt asgari ücret yüzde 42 artmış. Bunları alt alta koyunca o kadar kolay yatırım yapılamıyor. Artık yatırımın geri dönüş süresi 7 yıldan 14 yıla çıktı. ”

İstanbul 'da otel için arsa arayışı sürüyor
ANTALYALI Aydın ve Mersinli Okutan ailelerinin ortak olduğu Fame Residence 'ın bünyesinde 5 otel bulunuyor. 2 bin 600 yatak kapasitesi olan grubun 4 oteli Kemer 'de, 1 'i Lara 'da. Erkut Kara, Antalya 'nın artık yatırıma doyduğunu, şu anda burada yeni otel yatırımı yapmayı düşünmediklerini anlattı. Kara, “İstanbul 'da Anadolu yakasında arsa arayışımız devam ediyor. Yapacağımız yatırım da 5 yıldızlı ve en az 300 odadan aşağı olmayacak ” dedi.

Bu yıl 4.5 milyon Alman tatile gelecek
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, bu yıl Türkiye 'ye 4.5 milyon Alman, 3.5 milyonu da aşkın Rus turist beklediklerini belirtti. TÜROFED Turizm Raporu 'nun 4 'üncüsünün açıklandığı toplantıda konuşan Barut, 2011 yılının ilk çeyrek verilerinin geçen yılın aynı döneminden daha iyi olduğuna dikkat çekerek, “Artık hedefimizin Akdeniz 'in turizmde lideri olmak olduğunu yüksek sesle dillendirmiştik. 2011 yılının ilk günlerinden itibaren yaşananlar, bu hedefimizin ne kadar doğru olduğunu teyit etti ve bu süreci de hızlandırdı ” dedi.
İç pazarda erken rezervasyonunun etkisini de değerlendiren Barut, “2010 'da yaklaşık 2 milyon kişin faydalandığı kampanya bu yıl bir ay öne alınarak 20 Ocak 'ta başlatıldı. 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan kampanyadan 2011 'de 2.5 milyon kişinin faydalanması bekleniyor. İlginin bu kadar denli artmasında Mısır ve Tunus 'ta yaşanan olayların etkisi olduğu görülüyor ” diye konuştu. Ekin Grubu Araştırma Birimi 'nin TÜROFED 'e bağlı derneklerin bulundukları kıyı bölgelerinde yaptığı araştırmaya da değinen Barut, geçen yıl kış döneminde açık kalan tesis sayısı 122 iken, bu yıl krize karşın açık kalan tesis sayısının artarak 141 'e yükseldiğinin belirlendiğini de ifade etti.
Necla DALAN / VATAN  


Geri Dön