25 / 07 / 2024

Farmavet, Salihli OSB’de Ar-Ge Üretim Tesisi açtı!

Farmavet, Salihli OSB’de Ar-Ge Üretim Tesisi açtı!

Farmavet İnternational'ın Ar-Ge Üretim Tesisleri'nin Salihli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yerleşkesinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Ercan Petekkaya ise, "30 yıl sürdürülebilir bir işi yapabilmek belli meziyetleri gerektirir" dedi.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!



Hayvancılık sektörüne ilk adımı, 1983 yılında Pethask A.Ş. Hayvan Sağlığı Hizmetleri Veteriner Alet ve Ekipmanları ile atan Farmavet İnternational'ın Ar-Ge Üretim Tesisleri'nin Salihli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yerleşkesinin açılışı törenle gerçekleştirildi. "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde Ali Kaptan karakterini canlandıran Erkan Petekkaya'nın amcasının oğlu Ercan Petekkaya'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Farmavet İnternational, Ar-Ge Üretim Tesisleri'nin açılış törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu'nun yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, işadamları ile davetliler katıldı. 


Bakan Yardımcısı Arzu, "Türkiye 230 milyar dolar gayri milli hasıladan 780 milyar dolar gayri milli hasılalara; 36 milyar dolar ihracattan bugün 150 milyar dolar ihracata geldi. Biz de tarıma verdiğimiz desteklerle, üreticimizin, tarıma dayalı sanayicilerimizin yapmış olduğu çalışmalarla, tarımda dünyanın 11. ekonomisinden 7. büyük ekonomisi haline geldik. 2002 yılındaki 23 milyar dolar tarım hasılasını üreticilerimiz ve sanayicilerimizle 63 milyar dolara getirdik. Avrupa'nın tarımsal hasıla anlamında birinci ekonomisi haline geldik. Yine 4 milyar dolar olan tarımsal ihracatımız 16 milyar dolara geldi. 2023 yılında hedeflemiş olduğumuz 500 milyar dolar ihracata, tarımsal alanda da 150 milyar dolar gayri milli hasılaya ve 50 milyar dolar ihracata ulaşabilmemiz için değerli müteşebbislerimizin desteğine ihtiyacımız var" dedi. Farmavet Inernational Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Petekkaya ise, "30 yıl sürdürülebilir bir işi yapabilmek belli meziyetleri gerektirir. Benim en önemli felsefelerimden bir tanesi hayal etmek. Hayal edeceğiz ama hayalci olmamız lazım. Bu da zor bir zanaat" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön