09 / 01 / 2025

Nurus, satış ofisi ve üretim tesisi açtı!

Nurus, satış ofisi ve üretim tesisi açtı!

Ofis mobilyasında Avrupa’nın önemli oyuncularından biri olmayı hedefleyen Nurus, Münih’e satış ofisi, İtalya’da ise üretim tesisi açtı. Şirket sadece Alman pazarından 5 yılda yüzde 5 pay almayı hedefliyor.



Türkiye’nin önde gelen ofis mobilyası üreticilerinden Nurus, bilinirliği yüksek global bir Türk markası yaratma hedefi doğrultusunda Avrupa’daki yatırımlarını hızlandırdı. Avrupa’daki ilk satış ofisini sektörün önemli merkezlerinden biri olan Münih’te açan Nurus, İtalya’da faaliyete geçirdiği tesisle koltuk üretimini de Avrupa’da yapacak. Nurus Yönetim Kurulu Üyesi Renan Gökyay, “Çok yakında koltuklarımızın tamamını ‘made in Europe’ olarak çıkarmaya başlayacağız” dedi. 


Deloitte, Vodafone, Microsoft gibi dev şirketlerin ofis mobilyalarını üreten Nurus, uluslararası büyüme hedefl eri doğrultusunda yatırımlarına hız kattı. Dünya çapında 40 bayisi ve Dubai’de satış ofisi bulunan Nurus, Almanya’nın tasarım merkezi olarak kabul edilen Münih’te açtığı satış ofisini bölgenin merkezi yaptı. North88 isimli yerleşkede yer alan ‘showroom’ açılışı 26 Mart Perşembe günü Nurus Yönetim Kurulu Üyesi Renan Gökyay, Nurus Yönetim Kurulu Üyesi Gökyay Güran ve Nurus CEO’su Dinçer Sinici’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 


‘Afrika’ya satışımızı da kolaylaştıracak’ 


Yaygın bayi ağı ile Avrupa pazarında uzun süredir hizmet verdiklerinin altını çizen Nurus Yönetim Kurulu Üyesi Renan Gökyay, “Avrupa’nın birçok büyük binanın ofis mobilyasını biz yaptık. Münih’teki yatırımımız bayi ağının yönetimini kolaylaştıracak, büyümemizi hızlandıracak” dedi. Şirketin son yatırımlarla dünya çapında 3 üretim merkezi ve 3 satış ofisi merkezi bulunuyor. 30 ülkede bulunan Nurus’un ülkeden gelen talep doğrultusunda Yeni Zelanda’da bayisi var. Avrupa’nın merkez olarak Münih’i seçme nedenleri ise Nurus CEO’su Dinçer Sinici şöyle özetledi: “Münih bu sektörde en önemli noktalardan biri. Almanya’nın tasarım ve yönetim karar merkezi burası. Yalnızca Almanya’da pazarın yüzde 33’ü burada. Burası gelişen Afrika pazarına da satış yapabileceğimiz bir yer” dedi. 


“Tasarım gücü ve kalitemizle rekabet edeceğiz” 


Hedeflerinin yüksek cirolu bir şirket olmak değil, dünya çapında tanınırlığı yüksek bir Türk markası yaratmak olduğunu vurgulayan Renan Gökyay, tasarım, teknoloji ve kalite konusunda iddialı olduklarını belirterek, “Önemli yatırım yapıldı bu koltuk için. Profesyonel müşterilere hitap ettiğimiz için standartlar çok yüksek. Çok yakında koltuklarımızın tamamı ‘made in Europe’ olarak çıkartmaya başlayacağız. Alanımızda en fazla tasarım ödülü alan firmayız. Nurus’un, tasarım, mühendislik, üretim ve dağıtım konusundaki gücü ve tüm bu tedarik zincirini tek çatı altında konumlandırmış olmamız Avrupa’nın en zor pazarında rekabetçi olmamızı sağlıyor” diye konuştu. 


450 milyon euroluk pazarda yüzde 5 pay hedefliyor 


Nurus Yönetim Kurulu Üyesi Güran Gökyay, 17 milyar euroluk Avrupa pazarının önemli oyuncularından biri olma doğrultusunda ilk etapta Avrupa’nın en büyüğü konumundaki Almanya üst segment ofis mobilyası pazarında 5 yılda yüzde 5’lik pay amaçladıklarını söyledi. Almanya’daki üst segment ofis mobilya sı pazar büyüklüğü yaklaşık 450 milyon euro. Münih’te açtıkları yeni merkezle Almanya pazarında hem perakende satış yapmayı hem de taahhüt projelerine imza atmayı amaçladıklarını ifade eden Nurus CEO’su Dinçer Sinici, Almanya ile birlikte Belçika, Hollanda, Fransa, İngiltere ve İspanya pazarını da hedeflediklerini aktardı.


İtalya’daki tesis 100 bin koltuk üretebilecek 


Nurus yöneticileri İtalya’da açılan tesise yönelik olarak ise su açıklamayı yaptı: “Nurus, güçlendirdiği Avrupa organizasyonunun bir parçası olarak bu yıl İtalya’nın Udine kentinde üretim hattı ve lojistik tesisi kurdu. Firma, İtalya’daki tesisinde yılda 100 bin parçalık üst segment koltuk üretim kapasitesi ile faaliyet gösterecek. Tesis ayrıca Ankara’daki üretim tesisinde üretilen ürünlerin Avrupa’daki depo ve dağıtım kanalı olarak konumlandırılacak.” Şirket geçen yıl 100 milyon TL olan cirosunu 2020'de 350 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyor.


Marka dışı operasyonlarda hızlı büyüyor


Nurus Yönetim Kurulu Üyesi Renan Gökyay, Nurus markası dışında özel işler de yaptıklarını ifade etti. Özellikle havalimanları operasyonlarında güçlü olduklarını ifade eden Gökyay, “Birçok havalimanına iş yaptık. Burada güvenlik ve kalite çok daha önem kazanıyor. Standartlar burada çok yüksek. Bu işi dünyada yapan çok az sayıda şirket var. Biz de bunlardan biriyiz. Nurus markası dışındaki operasyonlarımızın cirosu zaman zaman Nurus’a yaklaşıyor. Ancak bizim öncelikli hedefimiz Nurus markasını büyütmek” dedi.



Dünya


Geri Dön