01 / 05 / 2024

Faruk Akdoğan: Niğde'de inşaat sektörü canlı!

Faruk Akdoğan: Niğde'de inşaat sektörü canlı!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçen yıl 4 bine yakın konut ruhsatı verilen Niğde merkezde her yıl 6 bin kişilik nüfus artışının yaşandığını açıkladı.



Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Yolu üzerinde Kütahya Seramik Mağazası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada kent merkezinde nüfus ihtiyacının çok üzerinde inşaat olduğunu belirtti. 2015 yılında belediye olarak 4 bine yakın inşaat ruhsatı verdiklerini bildiren Başkan Akdoğan, "Her konut için 4 kişi düşünürsek, bu 16 bin kişi yapar. 16 bin kişi de genel nüfusun yüzde 12'sine tekabül eder" dedi. 


İNŞAAT SEKTÖRÜ 


Niğde'de inşaat sektöründe bir dönüşümün olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kaloriferi olmayan, asansörü olmayan eski yapıların yıkılarak dönüştürüldüğüne de dikkat çekti. Başkan Akdoğan, "Niğde'de üretilen konut sayısının 3'te l'i kadarı da yıkılıyor. Eksi konutlar yıkılıp yerine yeni binalar yapılıyor. İnşaat sektörünün canlı olması bu faaliyeti tetikliyor. Niğde'mizin her tarafından binalar yükseliyor. Müteahhitlik sektörünün sıkıntı yaşamamasını diliyorum" diye konuştu. 


Niğde Bor yolunda Derbent Mezarlığından Niğde Üniversitesi Kampusu na kadar olan bölümde önümüzdeki yıllarda ticari faaliyetlerin artacağına işaret eden Akdoğan, "Bugün açılışını yaptığımız mağazanın da bu cadde yeni oluşan bir bölgemiz. Dükkanların bazıları boş görünüyor ama bu mağazanın açılması, bu bölgelerin boş kalmayacağını gösteriyor. Birkaç yıl içinde ticaret buraya kayar'' diye konuştu. Akdoğan, Binali Yıldırım'ın başkanlığındaki 65. Hükümete de başarılar diledi.



Sabah Güney



Geri Dön