03 / 05 / 2024

Niğde inşaat sektörü

Niğde inşaat sektörü

Niğde'de inşaat sektöründe konut üretimi hızlandı. Hızlanan sektörle birlikte kazalarda çoğaldı. Niğde'de inşaattan düşme olaylarında artış meydana geliyor.

İnşaat sektörü ekonominin can damarı!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, inşaat sektörünün temsilcileri ile Grand Hotel’de bir araya geldi. Akdoğan "İnşaat sektörü, ekonominin can damarı. Bu alanda yaşanan veya yaşanabilecek sorunları, yasal çerçeveler içinde el birliğiyle çözmemiz gerekiyor" dedi.

Faruk Akdoğan: Niğde'de inşaat sektörü canlı!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçen yıl 4 bine yakın konut ruhsatı verilen Niğde merkezde her yıl 6 bin kişilik nüfus artışının yaşandığını açıkladı.

Çimento fiyatlarına yüzde 43'lük dev zam! Hem inşaat sektörüne, hem vatandaşa zarar!

Çimento fiyatlarına yüzde 50'ye yakın zam geldiği açıklandı. Gazeteci Zafer Şahin, X sosyal medya hesabından duyurdu ve hem vatandaşın hem de inşaat sektörünün zarar göreceğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İngiltere'de inşaat sektörü kan kaybediyor! 13 yıl öncesine geri döndü!

İngiliz inşaat sektörü pandemiden bu yana en fazla küçülen sektör olarak kayıtlara geçti. Bu durum en son 2010'un üçüncü çeyreğinde yaşanmıştı. 

İngiltere’de inşaat sektörü Haziran'da daraldı: Son 5 ayın en düşük seviyesi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de inşaat sektörünün Haziran ayında daraldığı kaydedildi.

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

S-P Global/CIPS tarafından açıklanan son dakika verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyelerine geriledi.

İnşaat sektöründe Aralık 2021 nasıl geçti?

Aralık 2021'de inşaat sektörü, 2020 yılı ekonomik normalleşme adımları sonrası en kötü performansını sergiledi.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık'ta tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 varyantı Omicron endişesiyle 54,3’e geriledi.

İngiltere'de inşaat sektörü Kasım'da son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de inşaat sektörü, Kasım ayında son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti.

Çin'de inşaat sektörü değer kaybetti!

Çin'de inşaat sektörü hisselerinin merkez bankasının Evergrande ile ilgili açıklamalarına karşın eksiye düştü. Çin’in inşaat sektörü yavaşlama sebebiyle değer kaybı yaşadı.

İngiliz inşaat sektörü hız kesti!

Açıklanan resmi verilere göre, İngiltere’de inşaat sektörünün büyümesi, tedarik zincirindeki kriz ve iş gücündeki yetersizlikler sebebiyle hız kesti.

Niğde inşaat sektörü Haberi

Niğde inşaat sektörü

Niğde'de son bir ayda iki işçinin inşaattan düşerek hayatını kaybetmesi, bir işçinin ise ağır yaralanması Niğde kamuoyunda inşaatlarda gerekli iş güvenliği tedbirleri alınmıyor mu sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. 


İş kazalarında birinci sırada yer alan inşaat sektöründe çalışan işçilerin can güvenliğinin hiçe 

sayıldığını iddia eden vatandaşlar, Niğde'de yapımı devam eden birçok inşaatta çalışan işçilerin her hangi bir güvenlik önlemi olmadan çalıştıklarını söylediler.

İSÇİLİK DEĞİL CAMBAZLIK YAPIYORLAR 

Niğde'de özellikle son yıllarda yoğun bir yapılaşma sürüyor. Pek çok mahallede, cadde ve sokakta inşaatlar hızla yükseliyor. İnşaatların yapımında kullanılan teknolojiler geliştiği için inşaat yapım süreleri de kısaldı. Hazır beton, panel, kalıp ve diğer kolaylaştırıcı faktörler sayesinde inşaatlar daha kolay daha hızlı yapılabiliyor. Vatandaşlar inşaat yapımında konu inşaatın yapım hızı ve kalitesi olunca inşaat firmaları ve...