27 / 04 / 2024

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

S-P Global/CIPS tarafından açıklanan son dakika verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyelerine geriledi.



Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere’de inşaat sektörünün büyümesi 2023 yılının mart ayında yavaşladı.

S-P Global/CIPS tarafından açıklanan resmi verilere göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyesine geriledi.

Paylaşılan detaylara göre, bir önceki ayda (şubat) İngiltere'de inşaat sektörü PMI verisi 54,6’e geriledi.

Öncü veri şeklinde de bilinen PMI verilerinde 50 seviyesinin üstü sektörel büyüme, bu seviyenin altı ise sektörel daralma şeklinde yorumlanıyor.

İngiltere de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

Yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan S-P Küresel Araştırmalar Direktörü Tim Moore, “Ülkedeki inşaat şirketleri, inşaat mühendisliği ve ticari projeler üzerindeki çalışmaların üst üste iki ay boyunca yükselmesiyle bu yılın mart ayında üretim seviyelerinde toparlanma kaydetti.” dedi.

Ayrıca açıklamada Mart ayında sektördeki büyüme ivmesinin yavaşlamasına da değinen S-P Küresel Araştırmalar Direktörü Tim Moore “Ev yapımında keskin bir biçimde hız kazanan düşüş, Mart'ta ana endişe alanını oluşturdu. Bastırılmış talepler ve yükselen faiz oranlarından sonra yeni konut projelerinde yapılan kesintiler, inşaat sektöründe konut inşasında neredeyse üç senedir en keskin düşüşü yaşanmasına neden oldu.” dedi.


Geri Dön