29 / 04 / 2024

Niğde'de inşaat kazaları arttı!

Niğde'de inşaat kazaları arttı!

Niğde'de inşaat sektöründe konut üretimi hızlandı. Hızlanan sektörle birlikte kazalarda çoğaldı. Niğde'de inşaattan düşme olaylarında artış meydana geliyor.



Niğde'de son bir ayda iki işçinin inşaattan düşerek hayatını kaybetmesi, bir işçinin ise ağır yaralanması Niğde kamuoyunda inşaatlarda gerekli iş güvenliği tedbirleri alınmıyor mu sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. 


İş kazalarında birinci sırada yer alan inşaat sektöründe çalışan işçilerin can güvenliğinin hiçe 

sayıldığını iddia eden vatandaşlar, Niğde'de yapımı devam eden birçok inşaatta çalışan işçilerin her hangi bir güvenlik önlemi olmadan çalıştıklarını söylediler.

 

İSÇİLİK DEĞİL CAMBAZLIK YAPIYORLAR 

Niğde'de özellikle son yıllarda yoğun bir yapılaşma sürüyor. Pek çok mahallede, cadde ve sokakta inşaatlar hızla yükseliyor. İnşaatların yapımında kullanılan teknolojiler geliştiği için inşaat yapım süreleri de kısaldı. Hazır beton, panel, kalıp ve diğer kolaylaştırıcı faktörler sayesinde inşaatlar daha kolay daha hızlı yapılabiliyor. Vatandaşlar inşaat yapımında konu inşaatın yapım hızı ve kalitesi olunca inşaat firmaları ve müteahhitler tarafından yeniliklerin kullanıldığını fakat konu, işçi sağlığı ve iş güvenliği sağlamaya gelince yeniliklere yönelme sağlanmadığını, Niğde'de inşaat işçilerinin iptidai iskeleler üzerinde, işçilik değil adeta cambazlık yaptıklarını söylüyorlar. 


İNŞAATLARI KİM DENETLİYOR? 

Bir yandan iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili çeşitli yasalar çıkarıldığım, fakat bir yandan da ölümlü iş kazaları sayısının arttığına dikkat çeken vatandaşlar, "Niğde'de yeni yapılan binalarda veya tadilat işlerinde çalışan işçiler, baretsiz uygun iş kıyafeti ve güvenlik hatları olmadan çalıştıkları görünüyor. Yaşanan ölümlü iş kazaları ise bizleri son derece üzüyor. İşçiler yaşanan kazalardan dolayı yaşamını yitirmeye devam ederken, iş sağlığı ve iş güvenliği yasalarının çıkarılmasına rağmen, inşaat işçileri güvenliksiz çalıştırılmaya devam ediyor" dediler. 


Vatandaşlar ilgili yetkililerin bir çalışma yaparak, Niğde genelinde inşaatların iş sağlığı ve iş güvenliği tarafından denetlenmesi, gerekli tedbirleri almayan inşaatların ise tedbirleri yerine getirene kadar yapımının durdurulması gerektiğini ifade ediyorlar.



Anadolu Haber Gazetesi


Geri Dön