28 / 04 / 2024

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi. S-P Global/CIPS tarafından yapılan son dakika açıklamalarına göre, İngiltere'de inşaat sektörü şirketleri zorlu koşulların Ekim ayında da devam ettiğine dikkati çekti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre Ekim ayında inşaat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verisi 45,6 şeklinde oldu. Paylaşılan detaylara göre söz konusu bu seviye, Eylül ayında 45 seviyesindeki PMI verisinin biraz üzerinde olmasına rağmen, sektördeki aktivite iki ay üst üste gerileme gösterdi.

Söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Ekim ayındaki PMI verisi, 2020 yılının Mayıs ayından beri görülen en düşük 2. sektörel aktiviteye işaret etti.

Aktarılan bilgilere göre söz konusu girdi maliyetleri de 2009 yılının Ağustos ayından beri görülen en hızlı düşüşü kaydetti.

İngiltere de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

2023 YILININ EKİM AYINDA CİDDİ GERİLEME GÖRÜLDÜ

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada değerlendirmelerinin yer aldığı S-P Küresel Piyasa Araştırmaları Müdürü Tim Moore, artış gösteren borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik bekle-gör yaklaşımının ağırlık kazanması sebebiyle son dönemlerde sık sık gündeme gelen inşaat sektörü aktivitesinde Ekim ayında ciddi gerileme görüldüğünü dile getirdi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre konut inşaatlarının üst üste 11 aydır azaldığını ve inşaat sektörünün diğer alanlarına göre daha keskin bir gerileme yaşadığını dile getiren S-P Küresel Piyasa Araştırmaları Müdürü Tim Moore, tedarikçiler üzerinde emtia fiyatlarındaki düşüşü yansıtmaya yönelik rekabet baskılarının girdi maliyetlerinde 2009 yılının Ağustos ayından beri görülen en hızlı düşüşe yol açtığını belirtti.

Ayrıca resmi olarak açıklanan ve merakla beklenen PMI verilerinde 50 seviyesinin üzeri sektör büyümesi, bu seviyenin altı da sektör daralması şeklinde değerlendiriliyor.

İngiltere'de inşaat sektörü kan kaybediyor! 13 yıl öncesine geri döndü!

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!


Geri Dön