27 / 04 / 2024

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın



Yapılan açıklama kapsamında özellikle üniversite hayatını İngiltere’de geçirmek isteyen Türk gençlerinin sayısının her geçen gün fazlalaşması, İngiltere’de ev satın alma talebini de arttırmakta. Buna göre İngiltere’den ev alan Türklerin sayısı 170 binleri aşmış durumda. Bu kapsamda taleplere cevap vermek adına yeni bir finansman modeli yapan Peker Holding, Brighton’daki The Old Brewery projesini ve Londra’nın Finchley bölgesindeki Dollis projesini satışa çıkardı.

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Yüzde 50’si peşin, kalan kısmı ise 36 ay vadeli kampanya başlattıklarını belirten Peker Holding London Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Peker, “Brighton, üniversiteleri ile de ünlü yüksek kira getirisine sahip olan bir kent. Londra merkeze trenle 55 dakika uzaklıkta olan ve klasik İngiliz mimarisinin bir örneği olarak sarı tuğlalar ile 1850’de inşa edilen, Victoria Döneminin tarihi mirası Portslade Brewery Bira Fabrikası’ndan dönüşen The Old Brewery’de 47 bağımsız birimimiz vardı, 27’si satıldı." ifadeleri kullanıldı.

İnşaatını tamamlanan Londra’da Finchley’deki Dollis projesi ise adeta kent ve kır hayatını birleştiriyor. Projenin orman ve golf alanlarına yakınlığı ve temiz hava ile keyifli bir yaşam sunmaktadır. Knightsbridge, Oxford ve Piccadilly gibi meydanlar ve Londra’nın en popüler ve hareketli bölgelerine sadece 20 dakika uzaklıktadır.

TÜRKLER İNGİLYERE'DEN EV ALABİLİR Mİ?

Türk yatırımcılar, İngiltere'de şahsen ya da firmaları beraber ile gayrımenkul satın alabilir. Kira getirisi için yatırım yapılan konut,arazi ve ofis alımlarında firma kurmaları vergilendirme açısından daha avantajlı olmaktadır. Bu konuda da özel kapsamı olan firmalar kuruluyor.

İNGİLTERE'DE EV ALMAK ZOR MU?

Buna göre İngiltere'de ev sahibi olmak ev almak Türkiye'ye oranla çok daha kolay bir durumdur.. İngiltere'de ev sahibi olmak isteyen pek çok vatandaş , kira ödemek yerine ev kredisi taksitlerini ödemeyi tercih etmektedir.

İngiltere’de yatırım fırsatı: Metrekaresi 5 bin pound! Projenin yarısını öde, İngiltere’de ev sahibi ol!

İngiltere'de mortgage şartları Türkiye'den daha avantajlı! 25 yıla varan vade fırsatı! 


Geri Dön