28 / 04 / 2024

İngiltere'de inşaat sektörü kan kaybediyor! 13 yıl öncesine geri döndü!

İngiltere'de inşaat sektörü kan kaybediyor! 13 yıl öncesine geri döndü!

İngiliz inşaat sektörü pandemiden bu yana en fazla küçülen sektör olarak kayıtlara geçti. Bu durum en son 2010'un üçüncü çeyreğinde yaşanmıştı. 



Pandemiden bu yana İngiliz inşaat sektörü adeta kan ağlıyor. İngiltere'de inşaat sektörü kötü günler geçiriken, en son 2010 yılında görülen bu düşüş seneler sonra tekrar yaşandı. 

EN HILZI ŞEKİLDE KÜÇÜLEN SEKTÖR OLDU!

İngiltere Merkez Bankası'nın faiz oranlarını son 15 yılın en yüksek seviyesinde tutmasının beklendiği bugünkü para politikası toplantısından kısa bir süre önce yayınlanan bir ankete göre, borçlanma maliyetleri artarken İngiltere'nin inşaat, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana en hızlı şekilde küçülen sektör oldu.

İNGİLTERE'DE KONUT İNŞAATI DARALIYOR!

İngiltere Merkez Bankası'nın faiz oranlarını son 15 yılın en yüksek seviyesinde tutmasının beklendiği bugünkü para politikası toplantısından kısa bir süre önce yayınlanan bir ankete göre, borçlanma maliyetleri artarken İngiltere'nin inşaat, koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana en hızlı şekilde küçülen sektör oldu.

Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), katılımcıların yüzde 10'unun eylül ayına kadarki üç aylık dönemde faaliyetlerinde düşüş olduğunu bildirdiğini açıkladı.

Bu, koronavirüs pandemisinin ilk aylarından bu yana en zayıf veriyi temsil ediyor. Bu dönem hariç tutulduğunda, dengenin bu kadar zayıf olduğu son dönem 2010'un üçüncü çeyreğiydi. Konut inşaatı daralırken, altyapı ve bayındırlık faaliyetleri büyümeye devam etti.

TÜRKLER YURT DIŞINDA EN ÇOK İNGİLTERE'DEN EV ALIYOR!

Türk yatırımcılar, İngiltere'de şahsen ya da firmaları beraber ile gayrımenkul satın alabilir. Kira getirisi için yatırım yapılan konut ,arazi ve ofis alımlarında firma kurmaları vergilendirme açısından daha avantajlı olmakta  Bu konuda da özel kapsamı olan firmalar kuruluyor. İngiltere'de ev sahibi olmak isteyen pek çok vatandaş , kira ödemek yerine ev kredisi taksitlerini ödemeyi tercih ediyor. 

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Geri Dön