02 / 05 / 2024

Faruk Boyacı: Geleceğin otelleri, küçük oteller olacak!

Faruk Boyacı: Geleceğin otelleri, küçük oteller olacak!

Faruk Boyacı, değişen tatil anlayışına göre bireylerin, gittikleri yörede yerel kültürle kaynaşıp yeni deneyimler elde etmeyi isterken, aynı zamanda kaliteli hizmeti samimiyetle sunan küçük otellere yöneldiğini belirtti.




Küçük Oteller Derneği Başkanı Faruk Boyacı, yeni nesiller ile değişen tatil anlayışına göre bireylerin, gittikleri yörede yerel kültürle kaynaşıp yeni deneyimler elde etmeyi isterken, aynı zamanda kaliteli hizmeti samimiyetle sunan küçük otellere yöneldiğini belirterek, "Geleceğin otelleri, küçük oteller olacak" dedi. 


Küçük Oteller Derneği'nce yapılan açıklamaya göre, küçük otellerde bu yılın ilk 6 ay doluluğunda, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 ile yüzde 10 arasında artış yaşandı. Küçük Oteller Derneği'nin, 34 farklı destinasyonda 300'e yakın üyesiyle gerçekleştirdiği anket sonucuna göre, bu yılın ilk yarısında, Avrupalı ve ABD'Iİ turistler, rotayı küçük otellere çevirdi. Almanya, Belçika, italya, İsveç, Yunanistan, ABD, Rusya, Japonya gibi ülkelerden gelen turistler, küçük otellere yöneldi. 


Ankete göre, Ramazan Bayramı'nı yüksek doluluklarla geçiren küçük otelleri, 2014'ün ikinci yarısında da başarılı bir sezon bekliyor. İstanbul, Antalya, Alaçatı, Kapadokya, Bodrum gibi ülke genelindeki küçük otel yöneticileri, yılın ikinci yarısında da Avrupa ve ABD başta olmak üzere çeşitli ülkelerden turistleri ağırlamaya devam edeceklerini belirtti. Küçük otelleri tercih eden turistler gittikleri şehrin tarihini, kültürünü, gastronomisini, insan dokusunu yaşamak isterken, Türk misafirperverliğiyle en samimi şekilde konaklayabilecekleri tesisleri tercih ediyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Küçük Oteller Derneği Başkanı Faruk Boyacı, Türkiye'ye gelen entelektüel misafirlerin hemen hemen hepsinin en kaliteli hizmeti, az oda sayısı ile samimi bir şekilde sunan küçük otelleri tercih ettiğini ifade etti. Boyacı, şunları kaydetti: "Küçük oteller, ülkenin kültürünü anlatmada ve sokağın nabzını tutmada yerele yakın olan ve toplumdan kopuk olmayan otel tipidir. Çok yeri gezen, internet kullanan, seyahat programını bireysel yapan, 25 ile 50 yaş arasındaki bir profil, küçük otelleri tercih etmektedir. Yeni nesiller ile değişen tatil anlayışına göre bireyler, gittikleri yörede yerel kültürle kaynaşıp, yeni deneyimler elde etmeyi isterken, aynı zamanda kaliteli hizmeti samimiyetle sunan küçük otellere yönelmektedir. Geleceğin otelleri, küçük oteller olacaktır." 


Ankara 24 Saat 



Geri Dön