18 / 05 / 2024

turizm küçük otellere yöneliyor

turizm küçük otellere yöneliyor

Faruk Boyacı, değişen tatil anlayışına göre bireylerin, gittikleri yörede yerel kültürle kaynaşıp yeni deneyimler elde etmeyi isterken, aynı zamanda kaliteli hizmeti samimiyetle sunan küçük otellere yöneldiğini belirtti.

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Mrc Sport Ambalaj Lojistik Turizm Kırtasiye Gayrimenkul Pazarlama Dan.Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mrc Sport Ambalaj Lojistik Turizm Kırtasiye Gayrimenkul Pazarlama Dan.Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Adnan Demirel tarafından kuruldu.

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

Antalya'daki küçük otellere ucuz kredi müjdesi!

ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO olarak Ziraat Bankası ile üyelere yönelik hem konut hem de küçük otellerin renovasyonuna yönelik 0.98 faiz oranlı kredi görüşmesinin devam ettiğini söyledi.

Küçük otellere 500 bin TL'ye kadar yenileme kredisi!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Bankası iş birliğinde küçük otellere 6 ay ödemesiz olarak 500 bin TL'ye kadar yenileme kredisi verilmesi yönünde bir çalışma başlattı.

Osmangazi Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi yenileniyor!

Hisar Kaleiçi Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret ederek, bölgede yürüttüğü çalışmalar için kendisine teşekkür etti.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan belediyelere hibe!

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından, bağlı bulunduğu belediyelere kültür ve turizm küçük ölçekli alt yapı mali destek programı açıldı. Buna göre, turizm amaçlı projelere 3 Milyon 500 bin liralık hibe verilecek.

Faruk Boyacı: Küçük oteller artacak!

Faruk Boyacı, değişen tatil anlayışına göre bireylerin, gittikleri yörede yerel kültürle kaynaşıp yeni deneyimler elde etmeyi isterken, aynı zamanda kaliteli hizmeti samimiyetle sunan küçük otellere yöneldiğini belirtti.

İş Bankası'ndan küçük otellere destek!

Türkiye İş Bankası, ülke ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan turizm sektörüne yönelik konsantrasyonunu artırırken, küçük otellere verdiği desteğini de sürdürüyor.

Fatih'teki tarihi hanlar turizme kazandırılacak!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tarihi Yarımada’nın tarihi hanları başta olmak üzere çarpık binalarını restora ederek turizme kazandıracaklarını söyledi. Demir “Bölgeyi turizm, kültür ve ticaret merkezi yapacağız” dedi.

Erzurum'da turizm kış sporlarıyla gelişecek!

Kış sporları alanında dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarına ev sahipliği yapan Erzurum'da, kış turizminin de gelişmesi amaçlanıyor.

turizm küçük otellere yöneliyor Haberi

turizm küçük otellere yöneliyor


Küçük Oteller Derneği Başkanı Faruk Boyacı, yeni nesiller ile değişen tatil anlayışına göre bireylerin, gittikleri yörede yerel kültürle kaynaşıp yeni deneyimler elde etmeyi isterken, aynı zamanda kaliteli hizmeti samimiyetle sunan küçük otellere yöneldiğini belirterek, "Geleceğin otelleri, küçük oteller olacak" dedi. 


Küçük Oteller Derneği'nce yapılan açıklamaya göre, küçük otellerde bu yılın ilk 6 ay doluluğunda, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 ile yüzde 10 arasında artış yaşandı. Küçük Oteller Derneği'nin, 34 farklı destinasyonda 300'e yakın üyesiyle gerçekleştirdiği anket sonucuna göre, bu yılın ilk yarısında, Avrupalı ve ABD'Iİ turistler, rotayı küçük otellere çevirdi. Almanya, Belçika, italya, İsveç, Yunanistan, ABD, Rusya, Japonya gibi ülkelerden gelen turistler, küçük otellere yöneldi. 


Ankete göre, Ramazan Bayramı'nı yüksek doluluklarla geçiren küçük otelleri, 2014'ün ikinci yarısında da...