02 / 05 / 2024

Faruk Şimşek: Kentsel dönüşüm biran önce bitmeli!

Faruk Şimşek: Kentsel dönüşüm biran önce bitmeli!

Çınarönü Mahalle Muhtarı Sayın Faruk Şimşek 'Halkımız şu anda çok mağdur elektriği, suyu olmayan evlerimiz var. Kentsel dönüşüm olduğu için hiçbir şey yapamıyoruz diyen Şimşek, bir an önce kentsel dönüşüm çalışmaları bitirilmelidir' dedi...



Çınarönü Mahalle Muhtarı Sayın Faruk Şimşek, yedi mahallemizde başlatılacak olan kentsel dönüşüm şu an Mevlana Mahallesinden başladı ama çok yavaş ilerliyor. Halkımız şu anda çok mağdur elektriği, suyu olmayan evlerimiz var. Kentsel dönüşüm olduğu için hiçbir şey yapamıyoruz diyen Şimşek, bir an önce kentsel dönüşüm çalışmaları bitirilmelidir' dedi. 


" MAHALLEMİZİN KADERİ KENTSEL DÖNÜŞÜME BAĞLI" 


Şenol İlhan: Çınarönü Mahalle Muhtarı Sayın Faruk Şimşek Bursa Haber Gazetesi olarak sizi kısaca tanıyabilir iniyiz? 

Faruk Şimşek: Ben Yıldırım İlçesi Çınarönü Mahalle Muhtarı Faruk Şimşek. 


1999 yılı itibariyle mahallemiz Arabayatağı Mahallesi'nden ayrıldı ve Çınarönü Mahallesi adı altında mahallemiz kuruldu. Biz göreve geldiğimizde sokak lambalarımız dahi yanmıyordu ama şimdi her şeyimiz yapıldı trafolarımız falan yaptık şu anda bir eksiğimiz yok. 


Şu anda elektrik konusunda hiçbir şikâyetimiz yok sadece elektriklerimiz ara sıra kesiliyor o kadar. Mahallemiz yeni kurulan bir mahalle olduğu için BUSKİ yer altı çalışmalarını, yağmur giderlerini, kanal giderlerini yaptı. Hemen hemen her sokağımızda alt yapı çalışmalarımız yapılmıştır. BUSKİ'den çok memnunuz gereken tüm hizmetleri veriyorlar. Belediyemizle hiçbir sorunumuz yok. 


Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı yetkililere bildiriyoruz sonuç olumlu olursa çalışmalara zaten başlanılıyor. Belediye elinden geleni yaptı, yapıyor da ama kentsel dönüşüm elimizi kolumuzu bağlamış dununda. Yedi mahalleyi kapsıyor bu kentsel dönüşüm. Mevlana Mahallesi'nden başladı ve çok da ağır gidiyor. Kalan altı mahalleye de sıra ne zaman gelir hiç bilmiyoruz. Halkımız zamanında evlerini yapmış ama yıllardır suyu, elektriği olmayan evler var. Geliyorlar muhtar nasıl elektrik, su alırız diye ama 2004 yılından soma çıkan yasa ile verilmiyor artık. Gerçekten bir an önce kentsel dönüşüm yapılsa halkımız da kurtulacak. İnşallah bu vatandaşlarımız için bir an önce af çıkarda insanlarımız eklektiğini, suyunu alır. 


Her gün ben bu muhtarlığı açtığımda gelen insanlarımız kentsel dönüşümü konuşuyor. Belediye Başkanlarımızdan somut bilgi istiyoruz. Kentsel dönüşüm nasıl olacak, neye göre yapılacak, vatandaşın suyu, elektriği ne zaman verilecek bu konularda bilgi istiyoruz. Kentsel dönüşüm uzun zaman alacakmış gibi gözüküyor ama inşallah bir an önce biter. 


Bizim ilçemiz neden bir' Nilüfer gibi olmasın, elbette İd olur. İnşallah kentsel dönüşümde halkımız mağdur olmaz. Belediye Başkanımız diyor ya kata kat, eve ev vereceğiz diye inşallah öyle de olım " HER YERE ULAŞMAK İSTİYORUZ" Şenol İlhan: Sayın Faruk Şimşek mahallenizde ulaşım sıkıntısı var mı? 


Faruk Şimşek: Ulaşmıda da sıkıntılar var tabiki. Bizim mahallemizin 17.000 nüfus oldu. Bizim Heykel hattına giden bir aracımız var o da saate bir geliyor. 


Özellikle sabah saatlerinde bir saatte bir gelen otobüsümüz yeterli olmuyor. Hem dolu da geldiği için sıkıntı oluyor. Vakıf Mahallesi'nden bu tarafa dolu geldiği için vatandaşımız binemiyor. Yetkililere dilekçe vermemize rağmen bu sorun çözülmüyor. Vakıf Mahallesinin muhtarının da imzası olması gerekiyormuş ama ben sadece kendi mahallemden sorumluyum. 


Yarım saatte bir otobüs istiyoruz, çok bir şey istemiyoruz ki. İnşallah metro gelir de vatandaşımız kısmen de olsa rahatlar. 

Şenol İlhan: Sayın Faruk Şimşek yerel yöneticüere neler söylemek istersiniz? 


Faruk Şimşek: Ben öncelikle binadan Bursa Biiyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'ye çok teşekkür ediyorum. Dilekçemize istinaden yapılmış olan imar planında park alanı vardı. Ben de muhtar olarak dilekçe verdim parkın bir kısmının da mahalle konağı olması için dilekçe verdim. Plan değişikliği yaparak da sağolsun Sayın Recep Altepe şu an mahallemize iki katlı bu hizmet binasını yaptırdı. Bunun açılışını da bir an önce yapacağız. Bizim mahallemiz için çalışma yapan herkese buradan sizin aracılığınız ile teşekkür ediyorum. Yeni dönem için yeni projelerimiz de var. İnşallah Çınarönü Mahallemizi hep birlikte daha da güzelleştireceğiz. 


Şenol ilhan: Sayın Faruk Şimşek Bursa Haber Gazetesi olarak bize zaman ayırdığınız için size çok teşekkür ederiz. 

Faruk Şimşek: Ben de Bursa Haber Gazetesme çok teşekkür ederim. 


Bursa Haber


Geri Dön