29 / 04 / 2024

Fatih Cundi Spor Tesisleri yıkılacak mı?

Fatih Cundi Spor Tesisleri yıkılacak mı?

Fatih Belediyesi, Türk futboluna pek çok ünlü ismi kazandıran Kadırga Spor Kulübü’nün antrenman sahası olarak kullandığı Cundi Spor Tesisleri’ni yıkmak için hazırlanıyor



Fatih Belediyesi, Türk futboluna pek çok ünlü ismi kazandıran Kadırga Spor Kulübü’nün antrenman sahası olarak kullandığı Cundi Spor Tesisleri’ni yıkmak için hazırlanıyor


Tartışmalı kararlara imza atan belediyenin hedefinde bu kez, Cinci Meydanı olarak bilinen Fatih, Küçük Ayasofya Mahallesi, 3032 ada, 1 parselde yer alan Cundi Spor Tesisleri var. Galatasaray Spor Kulübü'nün efsane kaptanlarından sayılan Mehmet Oğuz, Türk Milli Takımı'nın ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün efsanelerinden ‘Çengel’ lakaplı Hüseyin Saygun gibi isimler yıkımına karar verilen bu tesislerde yetişmişti. Birçok genci Türk sporuna kazandıran Cundi Spor Tesisleri yıkılarak, yerine park yapılacak.


25 yıllığına kiralandı

Kadırga Spor Külubü tarafından kullanılan Cundi Spor Tesislerinin geleceği aslında uzun süreden bu yana tartışma konusu. Bir antrenman futbol sahası, Kadırga Spor Külubü Lokali ve yönetim binasının bulunduğu Cinci Meydanı, hazineye ait bir arazi. Bu nedenle Eminönü eski Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya döneminde spor amaçlı kullanılması şerhi konularak, Kadırga Spor Külubü’ne devredildi. Uzun yıllar Kadırga Spor Külubü tarafından spor amaçlı kullanılan alanı 25 yıllığına kiralamak isteyen Fatih Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü 2013’te Fatih Belediye Meclisi’ne teklif sundu. Sunulan teklif 4 Eylül 2014 tarihinde oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece kullanım hakkı Hazine’de olan spor tesisinin bulunduğu alan 25 yıllığına Fatih Belediyesi’nin kullanım alanına girmiş oldu. Meclisten çıkan karar üzerinde işe koyulan Fatih Belediyesi, proje hazırlayarak, söz konu alana dinlenme alanları, süs havuzu, ahşap teraslar, yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları yapmaya karar verdi. Proje tasarım ve onay aşaması biten parkın yapımına en kısa zamanda başlanacağı ve Cundi Spor Tesislerinin yıkılacağı öğrenildi.     


Kadırgalılar da karara tepkili 

Fatih Belediyesi, projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor, ancak bölge sakinleri projeye sıcak bakmıyor. Proje kararına karşı olduklarını belirten Kadırga Spor Külubü Yardımcı Antrenör ve Alt Yapı Hocası Orhan Peynir, projenin halka hitap etmediğini söyledi. Cinci Sahası'nın yıllardır Kadırga Spor Külubü tarafından kullanıldığını ve Türk futboluna sayısız isimler kazandırdığını dile getiren Peynir, “Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kulüp Başkanı Cemalettin İnanç'ı aradı ve spor tesislerini yıkacaklarını söyledi. Kulüp Başkanımız ne amaçla yıkılacağını sorunca Başkan, ‘Tarihi Yarımada’ya park lazım’ demiş. Görüşmeden sonra yıkım ekibi geldi. Daha sonra bize söylenen bilgilere göre, burası Beltur'a verilmiş. Projesi hazır, yakında buraların yıkılması söz konusu” dedi. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön