30 / 04 / 2024

Fatih Davut Paşa Camisi ibadete açıldı! 

Fatih Davut Paşa Camisi ibadete açıldı! 

İstanbul Fatih'te bulunan ve tadilat çalışmaları nedeniyle kapalı bulunan Davut Paşa Camisi bugün ibadete yeniden açıldı. 534 yıllık bir geçmişe sahip olan caminin açılışında Kur'an-ı Kerim okundu.



Restorasyon çalışmaları 4 yıl süren 534 yıllık Davut Paşa Camisi ibadete açıldı. Caminin açılışında konuşan İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, "Cami, 36. Vakıflar Haftası'nda, ramazan ayının ilk cuma günü ibadete açılmış oldu" dedi. Sarı caminin restorasyonu için 5 milyon 134 bin lira harcama yapıldığını ifade etti. 

Fatih Davut Paşa Camisi ibadete açıldı! 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konuşmasını sürdüren Sarı, "Camiye daha önce de restorasyon yapıldı ama en kapsamlı restorasyonu 4 yıl gibi bir sürede yaptık. Bu restorasyon sırasında içeride güçlendirmeler yapıldı, kurşunlar yenilendi, minarenin şerefesi değişti, dış temizlikler yapıldı. İklimlendirme sistemi kuruldu. Çevre düzenlemesi yapıldı ve kadınlar tuvaleti eklenerek restorasyon bitirilmiş oldu. 36. Vakıflar Haftası'nda, ramazan ayının ilk cuma günü ibadete açılmış oldu" açıklamasını yaptı. 

Fatih Davut Paşa Camisi ibadete açıldı! 

Daha sonra konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, tadilat ve yenileme çalışmalarında emek veren herkese teşekkür etti. Çamlı, "Şehir gürültüsü içerisinde ecdadın yaptığı bu eserler bir huzur adası. Bu eserleri, bu medeniyetimizin birer mührü mesafesindeki eserleri ayağı kaldıran vakıflarımıza, belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Bu anlayışa sahip siyasi anlayışa da teşekkür ediyoruz. Medeniyet eserlerinin ahıra çevrilmesinden, depolara çevrilmesinden, asker alım merkezleri yapılmasından şimdi asli hürriyetine döndürülmüş bu medeniyet eserlerimiz buralarda." ifadelerini kullandı. 

  Fatih Davut Paşa Camisi ibadete açıldı! 

Tarihi caminin açılış törenine katılan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan caminin önemine vurgu yaparak "Buradaki her bir eser, her bir cami fethin de sembolüdür. Onun için bunların ayağı kalkması çok önemli" ifadelerini kullandı. Ergün Turan, ilçede çok sayıda benzer eser olduğun anlatarak "Fatih, medeniyet açısından açık hava müzesi adeta. Eserlerimizin birçoğu son 20 yılda ihya edildi, ayağa kaldırıldı, eski ihtişamlı günlerine çevrildi" açıklamasını yaptı. 

Konuşmalar yapıldıktan sonra cami dualarla ibadete açıldı.


Geri Dön