16 / 05 / 2024

Fatih Davut Paşa Camisi açılış

Fatih Davut Paşa Camisi açılış

İstanbul Fatih'te bulunan ve tadilat çalışmaları nedeniyle kapalı bulunan Davut Paşa Camisi bugün ibadete yeniden açıldı. 534 yıllık bir geçmişe sahip olan caminin açılışında Kur'an-ı Kerim okundu.

1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi eski haline döndü!

Geçtiğimiz gün gündeme getirilen 1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi’ndeki klima ve kümesler kaldırıldı. Fatih Kaymakamlığı, tarihi caminin aslına uygun hale getirildiğini açıkladı.

Emlak yatırımcılarının yeni gözdesi: Beykoz Çavuşpaşa!

Kavacık ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yakın konumda bulunan Beykoz'un Çavuşpaşa Mahallesi, emlak yatırımcılarının yeni gözdesi oldu. Birçok işadamı Çavuşbaşı'nda korona sürecinde arsa topladı.

Damat İbrahim Paşa Külliyesi 28 Şubat'ta açılacak!

Sultan 3. Ahmed'in Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından Fatih'te 1720'de inşa ettirilen külliye, yaklaşık 1 milyon 751 bin 101 lira bedelle 4,5 yılda restore edildi

Fatih Davut Paşa Camisi ibadete açıldı! 

İstanbul Fatih'te bulunan ve tadilat çalışmaları nedeniyle kapalı bulunan Davut Paşa Camisi bugün ibadete yeniden açıldı. 534 yıllık bir geçmişe sahip olan caminin açılışında Kur'an-ı Kerim okundu.

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

550 yıllık İshak Paşa Hamamı 3.5 milyon dolara satılıyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen, Sultanahmet’teki 550 yıllık tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

Hüseyin Avni Paşa'nın miras davasında flaş gelişme!

Osmanlı sadrazamlarından Hüseyin Avni Paşa’nın 4’üncü kuşak torunları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün (FSM) Anadolu Hisarı’ndaki 113 dönümlük arazinin dedelerine ait olduğunu iddia ederek, dava açtı.

Mesih Paşa Sarnıcı 35 yıllığına kiraya veriliyor!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Fatih'e bağlı Sait Efendi Sokak'ta yer alan Mesih Paşa Vakfı'na ait sarnıç restorasyon veya onarım karşılığı kiralanıyor..

Fatih Bodrum Mesih Paşa Camisi yapılaşma nedeniyle zarar görüyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde İstanbul'un fethinden sonra Ortodoks kilisesinden camiye çevrilen Fatih'teki 1093 yıllık Bodrum Mesih Paşa Camisi binası etrafındaki yapılaşma nedeniyle zarar görüyor.

Zağnos Paşa Camisi ve Külliyesi restore edilecek!

Fatih Sultan Mehmet Han'ın vezirlerinden ve kayınpederi olan Zağnos Paşa'nın, 3 Mart 1461 tarihinde yaptırdığı, 48 ustanın 6 haftada bitirdiği Zağnos Paşa Camisi ve Külliyesi restore edilecek.

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin restorasyonu başladı!

Balıkesir’de Fatih Sultan Mehmet’in kayınpederi Zağnos Paşa tarafından yaptırılan Zağnos Paşa Camii’nin restorasyonu başladı. Zağnos Paşa Cami’nde avluya da geçici süre vatandaşların ibadet etmesi için mescit kuruluyor.

1936 yılında Fatih'te bulunan İbrahim Paşa Cami 2.877 liraya satılacakmış!

1936 yılında Fatih Bab-ı Ali'de bulunan İbrahim Paşa Cami 247 metrekare arsasıyla 2.877 liraya satılacakmış. Aynı ilanda Hırka-i Şerif'te Tahta Minare adında bir mescit 1.139 liraya satılacakmış.

Tarihi İshak Paşa hamamı satılıyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen, Sultanahmet’teki 550 yıllık tarihi İshak Paşa hamamı satılığa çıktı. Uzun yıllardan beri ardiye olarak kullanılan hamam 6 milyon dolara alıcı bekliyor...

Fatih Davut Paşa Camisi açılış Haberi

Fatih Davut Paşa Camisi açılış

Restorasyon çalışmaları 4 yıl süren 534 yıllık Davut Paşa Camisi ibadete açıldı. Caminin açılışında konuşan İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, "Cami, 36. Vakıflar Haftası'nda, ramazan ayının ilk cuma günü ibadete açılmış oldu" dedi. Sarı caminin restorasyonu için 5 milyon 134 bin lira harcama yapıldığını ifade etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konuşmasını sürdüren Sarı, "Camiye daha önce de restorasyon yapıldı ama en kapsamlı restorasyonu 4 yıl gibi bir sürede yaptık. Bu restorasyon sırasında içeride güçlendirmeler yapıldı, kurşunlar yenilendi, minarenin şerefesi değişti, dış temizlikler yapıldı. İklimlendirme sistemi kuruldu. Çevre düzenlemesi yapıldı ve kadınlar tuvaleti eklenerek restorasyon bitirilmiş oldu. 36. Vakıflar Haftası'nda, ramazan ayının ilk cuma günü ibadete açılmış oldu" açıklamasını yaptı. 

Daha sonra konuşma yapan...