27 / 04 / 2024

Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı tamamlandı!

Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı tamamlandı!

İstanbul Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan tarafından hayata geçirilen Kara Surları Millet Bahçesi Projesi’nin Topkapı-Mevlana Kapı arasındaki birinci etabı tamamlandı. 



Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan,ilçede devam eden Kara Surları Millet Bahçesi Projesi’nin Topkapı-Mevlana Kapı arasındaki birinci etabının bittiğini açıkladı.

Turan açıklamasında Proje tamamlandığında Fatih cazibe alanı olacaktır. Proje için yıkılan yerlere inşaat faaliyeti yapılmayacaktır. Her yer yeşillik alan olacaktır” dedi. Sabah'tan Fatma Damla Kayayerli'nin haberine göre; İstanbul Fatih İlçesi'ndeki Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Kara Surları ve çevresi düzenleme projesi olan Kara Surları Millet Bahçesi Projesi'nin Fatih'in en önemli projelerinden biri olduğunu ifade eden Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, alanda kamulaştırma yapıldığını söyledi. Turan, Bu alanın Topkapı'dan başladığını, sırasıyla Mevlana kapı, Silivri kapı, Belgrat kapı ve Yedikule'ye kadar bir kısmı kapsadığını aktardı. 

Fatih Kara Surları Millet Bahçesi nin ilk etabı tamamlandı!

PROJENİN İLK ETABI BİTTİ 

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Kentsel Tasarım Projesi'nin bir parçası olan Kara Surları Millet Bahçesi Projesi'nin Topkapı-Mevlana Kapı arasındaki birinci etabının tamamlandığını da bildirdi. Başkan Turan, "Birinci etap şu an da Topkapı Mevlana kapı arasındaki kentsel tasarım projemiz bitti. Çok önemli bir proje. Bunu kısmen ilk defa vatandaşlarımız görecekler. Bizi çok heyecanlandıran Fatih'teki işlerden biridir" şeklinde konuştu. 

"PROJE TAMAMLANDIĞINDA FATİH CAZİBE ALANI OLACAK" 

Projenin İstanbul için de çok önemli olduğunu söyleyen Turan surun dibinde böyle bir alanın yapılıyor olması tüm İstanbul için örnek teşkil ettiğini belirtti. Turan, projenin tamamı bittiğinde Fatih'in cazibe alanı olacağını da vurguladı. 

SURUN DİBİNDE SADECE YEŞİLLİK ALAN OLACAK 

Turan projelerini anlattığı videoda sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Fatih'teki en büyük projemiz bu. Fatih'in çöküntü alanından nasıl bir cazibe alanı oluşturulur? İnşallah İstanbul'a örnek olacak önemli bir proje. Proje için yıkılan her bir yere hiçbir inşaat faaliyeti yapılmayacaktır. Her yerde yeşillik alan yapılacaktır."
 
 

Ergün Turan: Suriçi millet bahçesi olacak!


Geri Dön