27 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.



Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinçi, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

Dünyanın beşinci, Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı açılışa hazır. 

Proje tamamlandığında yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanda faaliyete geçecek Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin 499 bin metrekarelik alanı kapsayan ilk etabının yapımı tamalandı. Bahçeye şu ana kadar 10 bin 81 ağaç, 41 bin bitki dikimi gerçekleştirildi.

Türkiye nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ŞEHİR PARKI!

İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, yaklaşık 2 milyon metrekarelik bölümü kapsayan, içinde sosyal donatıları, yeşil alanı bol, 70 bin metrekareye yakın kapalı bölümleri ve sosyal donatıları ile dünyanın 5'inci, Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

İşte projeye ilişkin merak edilen tüm detaylar...


Geri Dön