27 / 04 / 2024

Bemtaş, Türkiye’nin en büyük vinç parkını kurmaya hazırlanıyor!

Bemtaş, Türkiye’nin en büyük vinç parkını kurmaya hazırlanıyor!

Kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmeye başlaması ile artan talep karşısında yıllık hedefini ikiye katlayan Bemtaş, Türkiye’nin en büyük vinç parkını kurmaya hazırlanıyor



Portekizli kule vinç üreticisi Soima’dan Türkiye’ye tam not çıktı. Soima, Türkiye ve Ortadoğu’daki tek yetkili satıcısı Bemtaş için üretim hacmini arttırdı. Kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmeye başlaması ile artan talep karşısında yıllık hedefini ikiye katlayan Bemtaş, Türkiye’nin en büyük vinç parkını kurmaya hazırlanıyor. Bemtaş ayrıca kule vinçlerdeki sipariş ve bekleme süresini de minimuma indirmeyi hedefliyor.


Avrupa’nın en büyük kule vinç üreticileri arasında yer alan Portekiz firması Soima Türkiye’ye tam not verdi. Avrupa ve Arap ülkelerinde önemli bir Pazar payına sahip olan Soima, Türkiye ve Ortadoğu’daki tek yetkili satıcısı Bemtaş için 2013’te üretim hacmini arttırdı. Bemtaş Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Candar Can, “2012 yılı şirketimiz açısından çok verimli geçti. Türkiye’nin her köşesindeki inşaat firmalarına çok cazip fiyat politikası ile hizmet verdik. Gerek enerji ve konut, gerekse otel ve AVM projelerinde Türkiye’nin en büyük inşaat şirketleri ile çalışma imkanımız oldu. Özellikle Kentsel Dönüşüm Projelerinin hayata geçmeye başlaması ile orta ve uzun vadede büyük iş olanakları ve yeni projelere hizmet verme imkanını yakaladık. 2013 yılının ilk aylarında taleplerde önemli bir artış oldu. Mevcut olan yüzde 17’lik Pazar payımızı bu yıl yüzde 10 oranında daha büyütmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda Soima ile anlaşarak mevcut satış ve kiralama hacmimizi genişletme kararı aldık.” Dedi.


“100 KULE VİNÇİ FİLOMUZA KATACAĞIZ”


Yıl sonuna kadar ortalama 30 kule vinç satma hedeflerinin olduğunu ifade eden Fatih Candar Can, Türkiye’de kiralık vinç sektörünün de hızla büyüdüğünün altını çizdi. Can,” Piyasada adını duyurmuş bazı büyük inşaat firmaları hali hazırda hala sadece kiralama yöntemi ile projelerini yürütmeye devam ediyorlar. Sektörün ihtiyacını karşılayacak sayıda kiralık kule vinç Türkiye piyasasında bulunmamaktadır. Soima ile aldığımız yeni kararla bizi 100 kule vince kadar destekleyebileceklerini belirttiler ve bu yönde çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Elbette bu konuda SOİMA’ nın da desteğini göz ardı edemeyiz. Her geçen gün kiralık makine filomuza yeni makineler ekleyerek hedeflediğimizi büyük sayıya ulaştırmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz ve Türkiye’deki en büyük kule vinç parkına sahip firmalarından biri olmayı hedefliyoruz”. Dedi.


“SIRA BEKLEMEYİ ORTADAN KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”


Türkiye’de yıllık kule vinç satışının 300-400 dolaylarında olduğunu ifade eden Candar Can, yaklaşık 1000 adet vincin de kiralandığını kaydetti. Firmaların mevcut makine parklarının artık yetersiz kaldığını ifade eden Can,” Yeni siparişlerde 30 – 40 gün beklemek gerekiyor. Bizde bu bekleme süresi 25-30 gün. Filomuzu genişletme kararımızla beraber firmaların sıra bekleme derdini de ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Ayrıca vinçlerdeki kolay montaj ve demontaj özelliği ile profesyonel teknik ekip desteği süreyi de kısaltıyor. Bizim öncelikli amacımız müşteri memnuniyeti ve uygun fiyat politikası. Bu hizmetler de sektörde daha çok tercih edilmemizi sağlıyor.” Dedi.


“SATIŞ SONRASI DESTEK İÇİN YATIRIM YAPIYORUZ”


Satış sonrası destek ekibini 2013 yılında 2 katına çıkardıklarını ifade eden Can,” Ülkenin çok değişik bölgelerine ve yurtdışına temin ve tahsis ettiğimiz kule vinçlerimiz için üniversite mezunu ve doktoralı tecrübeli teknik elemanlarımız, montaj, sökme ve yer değiştirme servisleri için hazır bulunmaktadır. Hızlı bir satış sonrası teknik destekle müşterilerimizin sorunlarına maksimum 24 saat içinde cevap verebiliyoruz. Birlikte yaptığımız çalışmalar ve ürettiğimiz fikirler sayesinde İnovasyon ve Ar-Ge çalışmalarında da büyük katkılar sağlıyoruz. Kule vinçte yapay zeka teknikleri kullanarak internet üzerinden de takip edilmesini sağlıyoruz. Bu da arıza, takip ve kontrolü kolaylaştırıyor”. Şeklinde konuştu.


                1985 yılında aile şirketi olarak kurulan Bemtaş Kule Vinç, 26 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. 13 yıldır Türkiye ve çevre ülkelere kule vinç satışı, kiralaması ve satış sonrası teknik destek hizmetlerini sürdürüyor. Türkiye’de faaliyet gösteren kule vinç firmalarının pek çoğunun temsilciliğini yaptı. Son olarak Portekiz firması Soima’nın Türkiye ve Ortadoğu temsilciliğini yürütüyor. Bemtaş Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Arap Yarımadası ve Rusya gibi ülkelere hizmet veriyor.



Geri Dön