02 / 05 / 2024

Antalya'ya Türkiye'nin en büyük Kelebek Parkı kuruldu!

Antalya'ya Türkiye'nin en büyük Kelebek Parkı kuruldu!

Antalya'da alternatif turizm alanında çalışma yapan girişimciler, turizm bölgesi Kundu'ya Türkiye'nin en büyük Kelebek Park'ını kurdu. 50 dönümlük bir arazi de 25 farklı ülkede yaşayan binlerce kelebek türleri yetiştirilecek.



RAMAZAN BAYRAMI'NDA HİZMETE GİRECEK 

50 dönümlük bir arazinin, iklimlendirilmiş 2 hin metre kare kapalı alanında, 25 farklı ülkede yaşayan binlerce kelebek türleri yetiştirilecek. Çalışmalarına 6 ay önce başlayan alternatif turizm girişimcileri, Antalya'da Türkiye'nin en büyük tema parkını Ramazan Bayramı'nda hizmete açmayı planlıyor. Kelebek Park Genel Müdürü Dursun, faaliyete girecek tema park ile ilgili gazetemize bilgi verdi. Şuan da Kelebek yetiştiricisi olma arifesinde olduklarını söyleyen Dursun, gerekli izin ve müsaadeler alındıktan sonra, Kelebek Park'ta 10 farklı türde kelebek yetiştireceklerini söyledi. 


ÇALIŞMALAR 6 AY ÖNCE BAŞLADI 

Kelebek Park içerisinde bir çok özel temanın da olacağını ifade eden Genel Müdür Barış Dursun, faaliyete girecek alanın, turizmin çeşitliliğine ciddi katkı sağlayacağına dikkat çekti. Özel mimarı tasarım ile hizmete girecek Kelebek Park'ın yapımına 6 ay önce başladıklarını söyleyen Dursun; "Neden Kelebek Park? Kelebek aslında yaşamımızın evresinde bulunan ve insanoğlunun var oluşundan günümüze kadar, gerek yaşamda gerekse doğada hep hayranlık uyandıran, ilgi ile izlenen küçük yaşam dostlarımızdır. Türkiye'de iki tane Kelebek Park var. Bır tanesi İstanbul'da, diğer ise Konya'da. Bu küçük sevimli dostları sizin için Antalya'ya getirdik. Biz şuanda kelebek yetiştirici bir çiftlik olmanın arifesindeyiz. Gerekli izin ve müsaadeleri aldıktan sonra burada 10 türde kelebek yetiştireceğiz. Bunlardan 5 tanesi yerli, 5 tanesi de ithal tür olacak. Talep eden başka tema parklara da bunu satabileceğiz. " dedi. 


"AT ÇİFTLİĞİ, VAHŞİ YAŞAM ALANLARI DAVAR" 

Dünya üzerindeki tematik parkları AR-GE grubu ile araştırıp, Antalya Turizmine kazandırdığını söyleyen Dursun, daha önce Kemer'de bir tematik parkı kendisinin hayata geçirdiğini söyledi. Ramazan Bayram'ında hizmete girecek parkın giriş ücretleri ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyen Dursun, 50 bin metre kare alanda At çiftliği ve binek kursu, vahşi yaşam alanları, gezme alanları, kır lokantası alanlarının da olacağını sözlerine ekledi. 


"BİZİM İÇİNDE İLK OLDU" 

Türkiye Alternatif Turizmci İşletmeler Birliği (ALTİB) Başkanı İlker Tuncay da Kelek Park ile ilgili konuştu. 30 senelik atçılık işi ile uğraştığını söyleyen Tuncay, Kelebek projesinin ALTİB içinde hizmet vereceğini söyledi. " 30 senelik atçıyım. 30 senelik atçılıktan sonra arkadaşlarım geldi dediler ki biz kelebek çiftliği kuracağız. Biz alışmışız kelebek çok kısa yaşar sanıyoruz. .1 gün veya 2 gün. Halbuki 1 seneye kadar yaşayan kelebekler varmış onu öğrendik." diyen Tuncay, kelebeklerin kozasından çıkıp en büyük hale gelene kadar, büyüklere ve gençlere bu anları izlettireceklerini söyledi. 


Antalya Son Haber



Geri Dön