30 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük kapalı yüzme havuzu Antalya'ya inşa edilecek!

Türkiye'nin en büyük kapalı yüzme havuzu Antalya'ya inşa edilecek!

Antalya, Türkiye’nin en büyük kapalı yüzme havuzuna kavuşuyor. Proje tamamlandığında Avrupa’nın en önemli olimpik yüzme havuzlarından biri olacak..



Antalya, Türkiye’nin en büyük kapalı yüzme havuzuna kavuşuyor. Tamamlandığında Avrupa’nın en önemli olimpik yüzme havuzlarından biri olacak projenin önündeki son pürüzler de Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in bizzat Ankara’ya giderek Gençlik ve spor Bakanı, Vakıflar Genel Müdürü ve yetkililer ile yaptığı görüşmeler ile giderildi. Başkan Türel, Antalya’ya dev bir tesis daha kazandırmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.


“PROJENİN ALAN SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in girişimlerinin ardından son pürüzleri giderilen ve Antalya’ya Türkiye’nin en büyük kapalı yüzme havuzunu kazandıracak projenin startı verildi. Başkan Menderes Türel, “Antalya gibi deniz şehrinde uluslararası müsabakaların yapılacağı kapalı yüzme havuzu yok. Yıllardır konuşulan bu konu büyük bir ihtiyaç. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nce, gereken projeler tamamlandı, 20 milyon TL ödeneği ayrılmıştı. Büyükşehir Meclisi’ne konuyu taşıyarak, projenin alan sorununu çözdük.” dedi.


“KAPALI YÜZME HAVUZU YAPIMINDA HİÇBİR ENGEL KALMADI”

Yüzme havuzu için ayrılan bütçenin kullanılmaması durumunda geri alınacağını da sözlerine ekleyen Başkan Türel, “Bu ödeneğin kullanılması konusunda bizzat Ankara’ya giderek, Gençlik Spor Bakanımızla görüştüm. Projenin bir an önce hayata geçmesi konusunda girişimlerde bulundum. Bakanımızdan onayı aldık. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da Antalya ziyaretinde gereken talimatları verdi ve takipçisi olacağını söyledi. Antalya’ya kapalı bir yüzme havuzu kazandırılmasının önünde hiçbir engel kalmadı. Son kalan pürüzler vardı. Bunun için Ankara’ya gittik ve gerekli görüşmeleri yaptık. Antalya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.


“DEV BİR HİZMETİ DAHA ŞEHRE KAZANDIRIYORUZ”

Antalya’ya katkı sağlayacak tüm konuların bu zamana kadar takipçisi olduklarını, bundan sonra da takip edeceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuşmasını şöyle tamamladı:

“Hizmet sadece proje hazırlamakla olmaz. Adım adım her aşamasının takip edilmesi gerek. Daha önce birçok projeyi Ankara’da masa masa gezerek Antalya’ya kazandırdık. Dev bir hizmeti daha şehre kazandırıyoruz.”


“5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ KAPALI YÜZME HAVUZU”

Öte yandan Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nce Kızıltoprak Mahallesi’nde yapılacak Antalya Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, 5 bin kişi kapasiteli olacak. 39 bin 206 metrekare alana yapılacak yüzme havuzunda, gençlik merkezi, fitness salonları, bireysel spor branşlarına hizmet edebilecek spor alanları, soyunma odaları-idari binalar, kafeteryalar, engelli bireyler için özel seyir alanları, localar, kapalı otopark, protokol ve basın tribünleri, olimpiyat delegasyonlarının standartlarına uygun mekansal düzenlemeler (doping odası, mayo kontrol) yer alıyor. Atlama kulesine ve çocuk havuzuna sahip olacak Antalya Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları yapılabilecek.


Milliyet


Geri Dön