09 / 05 / 2024

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.



Vatandaşların ortak buluşma noktası olması planlanan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, İstanbul'da yaşayan vatandaşlara nefes aldıracak, tamamlandığında ise kentin "yeşil koridoru" olma görevini alacak.

Bahçedeki alanda fethi temsilen, içinde 350 senelik zeytin ile 50-60 yıllık ıhlamur ve çınarların da yer aldığu 145 bin 300 ağaç bulunuyor. İbreli ve yapraklı ağaçların beraber kullanılmasıyla millet bahçesi dört mevsim yeşil kalacak.

Millet Bahçesi'nin 9 ayrı giriş noktası olacak. Bu girişlerde bulunacak seralar ve bostanlarda doğal ürünler yetiştirilebilecek. Vatandaşlar isterlerse buradan doğal ürünler alabilecek.

Türkiye nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

YAPAY DERE YAPILACAK!

Güney-kuzey yönünde yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğunda "Ab-ı Hayat Suyu" denilen bir yapay derenin yer alacağı bahçede, piknik yapılabilecek yerler, dere kenarlarında seyir terasları ile dinlenme yerleri inşa edilecek. Dere boyuna inen basamaklar ziyaretçilerin suyla temas etmelerine, çocukların suyla oynamalarına imkan sunulacak.

Söz konusu projede yine bu istikamette 2,5 kilometre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolları da yer alacak.

Öte yandan, millet bahçesindeki bütün çalışmalar bittiği zaman oyun alanları, kay-kay pistleri, tenis kortları, voleybol sahaları, basket, sosyal tesislerdeki sergi sarayları, aşevi, millet kıraathaneleri, kütüphaneler yer alacak. 

Seyir terasları, gezinti alanları ve insanların dinlenebileceği sosyal alanlar da projede yerini alacak.

Ayrıca Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi muhtemel bir afet durumunda İstanbul'un afet ve deprem toplanma alanı olarak da kullanılacak. Bahçe, herhangi bir afet anında 40 bin çadır kurulabileceği ve 165 bin kişilik acil barınma alanının oluşturulabileceği bir kapasiteye sahip olacak şekilde inşa edilecek.

27 MİLLET BAHÇESİ'NİN YAPIMI DEVAM EDİYOR! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, simdi ye kadar İstanbul ilinde 15 millet bahçesini hizmete açtı, 27 millet bahçesinin ise yapımı devam ediyor.

Tükiye'nin 81 ilinde cumhuriyet tarihinin en büyük yeşil alan adımı olan millet bahçelerinin 314'ünde çalışmalar sürerken, 484 millet bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı. Bakanlık, 2028 yılına kadar 200 milyon metrekare yeşil alana ulaşmayı planlıyor.

İstanbul'un o ilçesinde yüzde 40 peşin ve 2 taksit fırsatıyla arsa satılıyor! Arsa alacaklar bu tarihi aman kaçırmayın!

başvuruları başladı! Elinizi çabuk tutun sona eriyor..


Geri Dön