Fatih Kıyıcı: Spor yatırımları meyvesini veriyor!
Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Vekili Fatih Kıyıcı, kış sporlarında son dönemde alınan başarılardan bahsetti. Kıyıcı, ''2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile başlayan tesisleşme ve sporcu yetiştirme altyapısı meyvelerini vermeye başladı." dedi.
Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Vekili Fatih Kıyıcı, kayağın zengin sporu olarak tanıtılmasının bu sporun talihsizliği olduğunu söyleyerek kayak ekipmanlarının maliyetinin yüksek olmasıyla birlikte bu ekipmanın 5 ila 8 yıl kullanılarak maliyetin telafi edildiğini anlattı.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, devletin kış ve kayak sporlarına ciddi destek sağladığını belirten Kıyıcı, "Çocuklar belli yaş aralığında spora başlıyor ve bu doğrultuda çocuklarımızı yaşı geçmeden alıp yetiştiriyoruz. Kayakta yetiştirmek için aldığımız çocuklarımızın eğitim süresince her şeyi, Türkiye Kayak Federasyonu, kulüpler ve müdürlükler devlet politikası adı altında destekliyor. Federasyon da kayağın özellikle sportif yanıyla ilgileniyor." diye konuştu.
Federasyonun imkan ve kapılarının, sporu kendine meslek edinen herkese sonuna kadar açık olduğunu belirten Kıyıcı, şu açıklamalarda bulundu:
"Federasyonun imkan ve destekleri, kayakla atlama, Alp disiplini, kayaklı koşu, buz sporları için aynı ve fark etmiyor. Bosna Hersek'teki 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2019) Kısa Kulvar Sürat Pateni yarışmasında Erzurumlu Furkan Akar bir gümüş ve bir bronz madalya aldı. Bundan 10 yıl öncesine kadar kısa kulvar sürat patenini (Short Track) bilemezdik ama şu an madalya alacak seviyeye geldik. Bu başarı hem tesislerimizin çalıştığı hem antrenörlerin kendilerini geliştirdiği hem de halkın da bu konuya teveccüh göstermesiyle ortaya çıkan tablodur."
- "Ülkemizde tesisleşme alanında çok hızlı ilerledik"
Kayakta sağlanan başarının gelişmesi ve sürmesinin gerektiğini söyleyen Fatih Kıyıcı, "Zengin sporu olarak anılmak istemiyoruz. Kayak elit spor ama halka açık ve çocuklarımızı her zaman bekliyoruz. Tesisleşme parayla olan bir şey ve ülkemizde tesisleşme alanında çok hızlı ilerledik." dedi.
Tesisleşmenin kış sporlarında son dönemde alınan başarılara katkısı olduğunu söyleyen Kıyıcı, "Sporcu yetiştirmek zaman ve eğitim ile olan bir durum ve sporcunun yetişmesi için sabırlı olmamız gerekiyor. Türkiye'de 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile başlayan tesisleşme ve sporcu yetiştirme altyapısı meyvelerini vermeye başladı." şeklinde konuştu.
Kış sporlarının kolay olmadığını söyleyen Kıyıcı, "Avrupa'daki rakiplerimiz sporcu yetiştirme sürecini hava durumu ve kar erimesi olaylarına bakmaksızın devam ettiriyor. Onlara yetişeceğiz ve bunun için de biraz zaman ve sabır lazım." açıklamasında bulundu.