27 / 04 / 2024

Fatih'teki dev araziyle ilgili önemli gelişme!

Fatih'teki dev araziyle ilgili önemli gelişme!

İstanbul'un Fatih ilçesindeki Vatan Caddesi'nde Burger King ve Migros'un yer aldığı arazi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Peki yıllardır tartışmalara konu olan araziye ne yapılacak?



Fatih teki dev araziyle ilgili önemli gelişme!

İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Vatan Caddesi Molla Gürani Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan dev araziyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Konum olarak çok değerli olan araziye ne yapılacağı herkes tarafından merak ediliyor. 

Burger King ile Migros yıkıldı

Gureba Hastane Caddesi Molla Gürani Mahallesi 1844 adada bulunan arazi üzerinde Burger King ile Migros bulunuyordu. Arazinin bir kısmı ise otopark olarak kullanılıyordu. Ancak yaklaşık 2 hafta önce arazi üzerindeki Burger King ile Migros binaları yıkıldı. Senelerdir araziye ne yapılacağı tartışmalara neden olmuştu. Binaların yıkılması tartışmaların yeniden başlayacağına işaret ediyor...

Plan tadiladı Meclis'te 

Söz konusu arazi imar planında konut alanı, ticaret alanı, park alanı, cami alanı ve park alanı olarak geçiyordu. Ancak arazi ile ilgili yeni bir plan tadilatı hazırlandı. 1/1000 ve 1/5000'lik plan tadilatı İBB Meclisi'ne gönderildi. İmar planında yapılan değişikliğin İBB Meclisi'nde onaylandıktan sonra 1 aylık askı süreci başlayacak. 

Vatan Caddesi'ndeki çok önemli araziye otopark, AVM ve şehir parkı yapılacağı konuşuluyor. Ancak arazinin imar planı değişikliği henüz netleşmediğinden araziye ne yapılacağı bilinmiyor. Arazi daha önce "deprem toplanma alanı" olarak kullanılıyordu. 

Dev araziyle ilgili tüm gelişmeleri Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'dan takip edebilirsiniz.

Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı arazi yeşil alan kalacak!
 

Fatih teki dev araziyle ilgili önemli gelişme!

Fatih teki dev araziyle ilgili önemli gelişme!

Fatih teki dev araziyle ilgili önemli gelişme!Fatih teki dev araziyle ilgili önemli gelişme!


Geri Dön