02 / 05 / 2024

Fatsa Meydanı'ndaki kamulaştırmaların yüzde 95'i tamam!

Fatsa Meydanı'ndaki kamulaştırmaların yüzde 95'i tamam!

Fatsa’nın prestij projesi olarak tanımlanan meydan projesiyle ilgili açıklamalar yapan Başkan Vekili Çoruh kamulaştırma çalışmalarının yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi.




Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Ordu Büyükşehir tarafından Fatsa ilçesinde yapımı süren çalışmaları yerinde inceledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre yapılan çalışmaların halkta olumlu bir etkisi olduğunu belirten Başkan Vekili Çoruh, “Ordu tüm ilçeleriyle marka bir şehir hâline gelecek. Bugüne kadar yaptığımız tüm yatırımlar da bunun bir göstergesidir” dedi. 


FATSA MEYDANI’NDA KAMULAŞTIRMA VE SATIN ALMA İŞLEMLERİNİN YÜZDE 95’İ TAMAMLANDI 

 

Fatsa’nın prestij projesi olarak tanımlanan meydan projesiyle ilgili açıklamalar yapan Başkan Vekili Çoruh, “Bir kaç aydır süren çalışmalarımız neticesinde önemli bir mesafe kat ettik. Ekiplerimiz şu an fore kazık çakma işlemi gerçekleştiriyor. Projemiz kapsamında yaklaşık 220 adet fore kazık çakılacak, bunun 110’u demirli ve 110’u da demirsiz olacak. Bu kazıkların her biri 22 metre tabana inecek. Altı otopark olacak projede bu anlamda can ve mal güvenliği son derece önemli. Satın alma ve kamulaştırma maliyetleri düşünüldüğünde 26 milyon TL’ye mal olan yatırımımızda şu anda kamulaştırma ve satın alam işlemlerinin yüzde 95’ini tamamlamış bulunuyoruz. Yıkılacak tek bir binamız var ve onun da yasal ve hukuki süreci önümüzdeki günlerde bitmek üzere. Hukuki sürecin tamamlanmasıyla birlikte yıkım işlemini gerçekleştireceğiz. Şu anki durum, projeyle ilgili çalışma yapmamıza engel değil. Fatsa’mızın yıllardır hayalini kurmuş olduğu meydan projesi bittiğinde peyzaj düzenlemeleri, üstyapıları ve sanat eserleriyle çok güzel bir eser ortaya çıkmış olacak” dedi.


Geri Dön