29 / 04 / 2024

Mevlana Üniversitesi Hastanesi inşaatının yüzde 95'i tamam!

Mevlana Üniversitesi Hastanesi inşaatının yüzde 95'i tamam!

Konya’da, Yeni İstanbul Caddesi üzerinde inşaatı hızla süren Mevlana Üniversitesi Hastanesi’nin yapımında son aşamaya gelindi. Otopark ve zemin katlarıyla birlikte toplam 17 katlı binanın yüzde 95’i tamamlandı.



Otopark ve zemin katlarıyla birlikte toplam 17 katlı binanın yüzde 95’i tamamlandı. Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine de hizmet verecek olan hastanenin 42 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunuyor.


415 YATAK KAPASİTESİNE SAHİP


Hizmet girmesiyle birlikte yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak olan kompleks akıllı bina konseptine göre tasarlandı. Konya’nın 3. tıp fakültesi unvanını alacak olan  hastanede Onkoloji Ünitesi’nden Nükleer Tıp Merkezine, Tüp Bebek Merkezi’nden VIP / check-up ünitesine kadar birçok farklı birim bulunacak. Bununla birlikte 100’den fazla poliklinik, 14 ameliyathane, 300 kişilik konferans salonu da binada mevcut olacak.


KONYA’DA HASTA GÖÇÜ TERSİNE DÖNECEK


Mevlana Üniversitesi Hastanesi, yalnızca Konya bölgesinden değil, yurt içi ve yurt dışından gelen hastalara da hizmet vermeyi amaçlıyor. Hastanede, ileri teknolojiye uygun teknik altyapı ve tıbbi cihazların yanı sıra deneyimli doktor ve personel ekibi  ‘hasta dostu’ işletme mantığıyla çalışarak sağlık hizmeti verecek. Hastaların konfor beklentisine de cevap verecek olan Mevlana Üniversitesi Hastanesi, modern, teknolojik ve deneyimli ekibiyle hasta göçünü tersine çevirmeyi hedefliyor.


    Üstün kaliteli sağlık hizmeti vermek için tasarlanan hastanede geleceğin doktorları ve hemşireleri de yetiştirilecek. Kısa zamanda bölgenin sağlık hizmetinde referans unvanına ulaşacağı belirtilen Mevlana Üniversitesi Hastanesi, sağlık hizmetinde memnuniyeti artırmak için alışılmışın dışında hizmet sunacağı belirtiliyor.


    Mevlana üniversitesi Hastanesi, hizmet verdiği bölgede ve Türkiye’de yeni bir sağlık anlayışının tasarımcısı, uygulayıcısı ve öncüsü olmayı hedefliyor. Bu amaçla tıbbın tüm ihtisas dallarını bünyesinde barındıran hastane, ileri tıp teknolojisi tam donanımıyla eğitim ve araştırmaya da önem verecek. Mevlana Üniversitesi, özellikle kalp ve damar hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve nörolojiyi de içeren dahili bilimler ile özelikle kalp cerrahisi, ortopedi, göz hastalıkları ve genel cerrahi alanında bölgenin referans merkezi olmayı hedefliyor.


AKADEMİK DÜŞÜNCE İLE VAKIF KÜLTÜRÜ BİRLEŞTİ


Konya’da 20 yıl önce şehrin ilk özel hastanesi olarak yola çıkan Mevlana Üniversitesi Hastanesi, hastalarına gönülden değer veren, hizmet inancını eksiksiz uygulamaya gayret ediyor. Mevlana Üniversitesi Hastanesi, akademik yapısı ile vakıf kültürünün kar amacı gütmeyen bakışını birleştiren bir kuruluş olarak yapılandırdı. Bu çerçevede ülkenin önde gelen akademisyenlerini, yurt dışında eğitim görmüş ve deneyimli hekimleri bir araya getiriyor.


Zaman


Geri Dön