30 / 04 / 2024

Ordu Stadı'nın yüzde 95'i tamam!

Ordu Stadı'nın yüzde 95'i tamam!

Altınordu Durugöl Mahallesi'nde yer alan Ordu Stadı'nın yüzde 95'i tamamlandı. 20 bin seyirci kapasitesine sahip olacak stat fındik figürü şeklinde tasarlanıyor.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz makamında gazetecilere açıklama yaptı. Ordu'nun Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi'ne 20 bin seyirci kapasiteli inşa edilen yeni statta çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Başkan Yılmaz, stadın kaba inşaatının yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi. 


Ordu Stadı nın yüzde 95 i tamam!


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Enver Yılmaz stat inşaatında gece gündüz çalışıldığını söyledi. 2017 yılının Mayıs ayında ilk kazmanın vurulduğu stat 53 bin 952 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Stadın ay sonunda kaba inşaatının tamamlanması planlanıyor. 


Ordu Stadı nın yüzde 95 i tamam!


Başkan Yılmaz şu ifadeleri kullandı; "UEFA standartlarında yapılan yeni stadın kaba inşaatının yüzde 95’i tamamlandı. Ayrıca şu anda stadın çelik imalatı ise yüzde 65 seviyelerinde bitirildi." 


Ordu Stadı nın yüzde 95 i tamam!


Ordu Stadı fındık figürlü olacak şekilde inşa ediliyor. Stadın denize bakan tarafı otel olarak kullanılacak. Yılmaz, "İnşallah yeni futbol sezonunda hizmete girecek olan stadın tribün ince işçiliği de bir yandan devam ediyor." dedi.


Ordu Stadı nın yüzde 95 i tamam!


Ordu Stadı'nın 428’i kapalı ve 137’si açık olmak üzere 565 kapasiteli araç otoparkı olacak. Ayrıca statta restoranlar da bulunacak. Enver Yılmaz, "İnşallah yeni başarılar bu statla gelecek. Bu şehrin insanlarına futbolu yeniden sevdireceğiz. Yeni kupaları bu statla kazanacağız."dedi.  

 

Ordu Stadı nın yüzde 95 i tamam!


Geri Dön