10 / 01 / 2025

Fatsa'da öncelik OSB!

Fatsa'da öncelik OSB!

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, Ticaret ve Sanayi organizasyonuyla düzenlenen ve AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı ile Metin Gündoğdu’nun da katıldığı toplantıda Fatsa’nın sorunları masaya yatırıldı.



Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Ticaret ve Sanayi organizasyonuyla düzenlenen ve AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı ile Metin Gündoğdu'nun da katıldığı toplantıda Fatsa'nın sorunları masaya yatırıldı.


Bir restoranda gerçekleşen toplantıya, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı ve Metin Gündoğdu, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, 16 Temmuz gecesi Fatsa'da sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerle birlikte çok güzel birliktelik yaşandığını belirterek, "Bu manzara benin çok hoşuma gitti açıkçası. Fatsa Organize Sanayi Bölgesi dünyanın 50 tane ülkesine ihracat yapar konuma geldi. Karadeniz Bölgesi'nin en fazla istihdam yapan OSB'sine sahibiz. Bu yeterli mi? Değil. Şimdi bin dönümlük ek bir Organize Sanayi Bölgesi için girişimlerimizi yaptık. 2017 yatırım programına alınması için başvurumuzu gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreç siyasi iradenin ortaya koyacağı performans. Diğer en önemli iki sorunumuz çevre yolu ve eğitimdir" dedi.


Fatsa'nın süreli büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu ifade eden Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise, "Fatsamız 24 saat nüfus artışı olan bir şehir. Bu sebeple yatırımların aynı artışla tabelaya bakmaksızın ilçemize kazandırılması gerekiyor. Hükümetimizin devletimizin yapacağı yatırımlar yerelde de belediyemiz ve büyükşehir belediyemizin yapacağı yatırımlar inşallah Fatsa ilçemiz için bundan sonra bundan sonraki süreçte de bir kan olacak bir can olacak. Değerli yatırımcılarımızın yatırımları da bunları destekleyecek. Sadece belediyelerin yapacağı hizmetlerle bu iş olmaz. Fatsa ilçemizin en önemli birinci konusu Organize Sanayi Bölgesi'nin büyümesidir. Belki herkes görmüyor ama Fatsa Organize Sanayi Bölgesi çok ciddi çalışan bir sanayi, 500 dönüm fiilen dolmuş durumda. Şu anda 500 dönümü dolmuş olan organizeye bir buçuk yıl önce bin 500 dönüme çıkarmak için karar aldık. Geçen hafta Sanayi Bakanlığı'na müracaatlarımızı yaptık. 2017 yatırım programına kamulaştırma kararı için bütçeye koyması gereken siyasi irade takibi var biz bunu takip ediyoruz. Sayın başbakan yardımcımız ve milletvekillerimiz ile takipçisi olacağız. Bu konuda geceli gündüzlü bir çalışma programımız var. Bu aşamaya kolay gelinmedi" diye konuştu.


"Çevre yolu yapılması bir devlet meselesi haline geldi"

İlçenin en önemli sorunlarından birisinin de çevre yolu sorunu olduğunu hatırlatan Başkan Anlayan, "Daha önce çevre yolu ile alakalı bir proje vardı, onu belediye olarak biz iptal ettirdik. Çünkü bu proje biraz şehir içerisinden geçiyordu. Şehri bölmesin diye bu projeyi iptal ettirdik. İmar açısından, şehircilik açısından uygun bulmadığımız için bu proje iptal olmuştu. Şehrin arkasından geçmesi gereken bir proje olduğunu düşündük ve yeniden revize ettirmeyi düşündük. Şimdi imar planının tamamen dışından geçecek bir çevre yolu projesi Karayolları Genel Müdürlüğünün ve bakanlığımızın programında. Proje çalışması fizibilite seviyesinde biz şimdi konuyu bizzat takip ediyoruz. Milletvekilimiz Ergün bey de konuyu önemle takip ediyor. Ünye çevre yolu bitti. Ordu çevre yolu bitiyor. Sırada Fatsa çevre yolu var. Fatsa uluslararası transit bir yol. Bu manada Fatsa uluslararası bir geçiş güzergahı olduğu için çevre yolu yapılması bir devlet meselesi haline geldi. Bu yüzden planladığımızdan kısa sürede hayata geçecek diye düşünüyorum. Üçüncü en önemli sorun eğitim konusu. Zamanında bölüm konusunda yanlış bir tercih olmuştur. O tarihte bölüm tercihi yapan hükümetimiz olmamıştır. Bölüm tercihini iyi niyetle o tarihte bu işi yapan bazı sivil toplum kuruluşları olmuştur. Deniz Bilimleri Fakültesi o tarihte bir karara bağlanmıştı. Yanlış bölüm olduğunu o gün söylemiştim, bugün de aynı şeyi söylüyorum. Biz sadece tabela üniversitesi istemiyoruz. Birçok bölümleriyle tercih edilen üniversite istiyoruz. Bunu sadece ticareten değil eğitim seviyesi yükselen bir şehirde sosyal hayatına katkı sağlayacağına inandığımız için istiyoruz. Fatsa Belediyesi olarak biz, büyükşehir belediyesi olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz hangi projeyi söz verdiyse hepsinin de arkasındayız. Geçtiğimiz 2 yıl yeni bir yapılanma ile geçti. Projelerimizin hemen hepsi aşağı yukarı bitme aşamasına geldi. Birçoğu yılbaşına kadar ihaleye çıkacak. 2017 yılında birçok projenin başlayacağını söyleyebilirim" şeklinde konuştu.


Toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de taleplerini dikkatle dinleyen AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı ve Metin Gündoğdu bütün konuların takipçisi olduklarını ve bundan sonra da önemle takip edeceklerini bu bakımdan çok faydalı bir toplantı geçtiğini ifade etti.

 

Ordu Yorum


Geri Dön