27 / 05 / 2024

Faturası yüksek gelenlere müjde! Faturanız bedavaya gelebilir

Faturası yüksek gelenlere müjde! Faturanız bedavaya gelebilir

Gereksinim sahibi ailelere yönelik, elektrik sarfiyatı desteği başvuru koşulları tespit edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan ödemeler bağlamında doğalgaz ve elektrik tüketim desteği hakkında merak edilen detaylar.



ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı içinde yapılan ödemeler bağlamında hane halkının kazancı göz önünde bulundurluyor. Dar gelirli ailelere ödenen sosyal  destek olarak görülen elektrik sarfiyat desteği 170 TL'nin üstünde olan faturalar için geçerlidir. Bu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların asgari ücretin üçte birinden az bir kazanca sahip olması lazım.

Yardım seviyesi hane içinde hayat süren Kişiye ve elektrik sarfiyat oranına göre en az 106 en çok 260 TL olarak veriliyor. Elektrik ve doğalgaz faturaları bağlamında yapılan ödemeler PTT üzerinden vatandaşlara veriliyor. 

Faturası yüksek gelenlere müjde! Faturanız bedavaya gelebilir

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ NE KADAR?

Doğalgaz tüketim desteği kişi başına ayrılan kazancın asgari ücretin üçte birinden az olması halinde ödeniyor. Sadece kış aylarında yapılan doğalgaz  destek ödemeleri küçük şehirlerde 900 TL olarak hesaplara iletiliyor. İstanbul,  Ankara  gibi Büyük şehirlerde verilen ödemeler ise 2.500 TL'ye kadar çıkıyor. Destek ödemeleri için başvuruda bulunan herkes PTT vesilesi ile ödemeleri alabiliyor. Ödemeleri alan vatandaşlar e-devlet sistemi aracılığı ile fatura ödemesi yapabilmektedir.

AKBANK emeklilerin yüzünü güldürecek! Bu fiyatı duyanlar zil takıp oynayacak!

Garanti Bankası son noktayı koydu! Bu promosyon rakamları başka yerde yok!

Memur ve emeklilere bir müjde daha! Milyonların beklediği tutar belli oldu


Geri Dön