Ekonomi

Faturasını kapan soluğu PTT’de alıyor! 2500 TL doğalgaz desteğini sakın kaçırmayın! İşte şartlar!

Doğalgaz fatura desteği, ödemeden yararlanmak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. İşte doğalgaz desteğine dair detaylar!

Fatura desteği diğer adıyla doğalgaz desteği ödemelerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yapmaktadır.

Peki doğalgaz desteğinden kimler yararlanabilir? Doğalgaz desteği ne zaman hesaplara geçmektedir? Doğalgaz desteği ödemesi nasıl alınır? İşte ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından muhtaçlık sınırı altında yaşamını sürdüren vatandaşlara, doğalgaz tüketim desteği ödemesi sağlamaktadır.

DOĞALGAZ DESTEĞİ ÖDEMELERİ: PTT'DEN ÖNEMLİ DUYURU VE ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ekonomik bakımdan kış aylarında zorlanan vatandaşların desteklenmesi amacı ile doğalgaz tüketimi desteği ödemeleri başlatıldı. Büyük şehirlerde hane içerisinde yaşayan kişi sayısı baz alınarak, ödenen doğalgaz yardımı 2500 TL'ye kadar çıkabiliyor ve küçük şehirlerde 900 TL'den başlıyor.

PTT AÇIKLADI! BAŞVURULAR E-DEVLET KAPISINDAN YAPILİYOR!

PTT'den pek çok vatandaşın ilgi ile takip ettiği duyuru ile bilhassa doğalgaz tüketim desteği almak isteyen vatandaşların başvuru işlemlerini e-Devlet'ten sistemi üzerinden yapmaları gerekiyor. Yardıma muhtaç vatandaşlara, T.C Kimlik kartı ve fatura ile başvuru yapmaları durumunda devlet tarafından 2500 TL'ye kadar doğalgaz desteği ödemesi yapılabilecektir. Doğalgaz desteği, 2022 yılında başlayan ve kış ayları boyunca her ay düzenli olarak ödenen en önemli sosyal yardım ödemelerinden biri. Doğalgaz tüketim desteği almak için hane içerisinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Şubat ayı doğalgaz tüketimi desteği ödemeleri 15 Şubat tarihinden başlayarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kademeli olarak hesaplara yatırılmaya başlanacak. Devlet, ekonomik anlamda zorlanan vatandaşlara bu süreçte birçok sosyal destek ödemesi ile yardım eli uzatıyor. Bu şekilde doğalgaz yardımı ile ülke çapında ekonomik kriz ile birlikte geçinme sıkıntıları iyice artan vatandaşların bir nebze olsun rahatlaması sağlanacak.

OTOMATİK ÖDEME TALİMATI NASIL VERİLMEKTEDİR?

Kampanyadan yararlanmak için otomatik ödeme talimatı vermek isteyen vatandaşların hızlı bir şekilde işlemleri tamamlayabilmeleri için de Yapı Kredi Mobil uygulamasını indirebilirsiniz. Bu yollar ile zahmetsiz bir şekilde otomatik ödeme talimatı vererek kampanyadan sizler de yararlanabilirsiniz.

11 kentin yeniden inşası bakın kaç yıl sürecek? Uzman isim acı senaryoyu çizdi!

10 ilde TOKİ hareketi! Konutlarda fay hattı detayı gözlerden kaçmadı! İşte TOKİ Şanlıurfa, Hatay Maraş, Gaziantep....