22 / 07 / 2024

Faturasını PTT'ye götüren herkese hemen 2.500 TL geri ödemesiz para verilecek! İşte şartlar...

Faturasını PTT'ye götüren herkese hemen 2.500 TL geri ödemesiz para verilecek! İşte şartlar...

Doğalgaz yardımı ödemeleri bu ayda merak konusu olmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan doğalgaz yardımı Aralık ve Ocak ayı ödemelerinin hangi tarihte yapılacağı merak konusu oldu. Peki doğalgaz destek ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar...




 Faturasını PTT ye götüren herkese hemen 2.500 TL geri ödemesiz para verilecek! İşte şartlar...

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?

Kış dönemine yönelik başvuruların, e-Devlet sistemi üzerinden 5 Eylül itibarıyla alınmaya başladığını söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hak sahipliği onaylanan 336 bin haneye toplam 271,7 milyon liralık destek verdiklerini söyledi.

İhtiyaç sahibi olan, doğal gaz altyapısı olan 603 ilçede ikamet eden ve ikamet adresinde doğal gaz aboneliği bulunan bütün vatandaşların destekten faydalanabildiğini ifade eden Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemelerimiz başladı. Isıl harita baz alınarak belirlediğimiz destek tutarımız yıllık 900 lira – 2. 500 lira arasında değişiyor" ifadelerini kullandı.

Aralık ayı ödemeleri için başvuru yapmayanların başvuruda bulunduktan sonra PTT şubelerinden öedemlerini almaları gerekiyor. 

 Faturasını PTT ye götüren herkese hemen 2.500 TL geri ödemesiz para verilecek! İşte şartlar...

ARALIK VE OCAK AYI DOĞALYAZ YARDIMI ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Doğalgaz desteği ödemeleri başvurusu onaylanan ailelere yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan doğalgaz yardımı Aralık ve Ocak ayı ödemelerine dair net bir tarih verilmedi. Doğalgaz yardımı ödemeleri sorgulama ekranı üzerinden aylıkların yatıp yatmadığı kontrol edilebilirsiniz.

900-2500 LİRA OLARAK ARTTI!

Yeni başvuru döneminde ev sahipliği yanında kiracılar da doğalgaz desteğinden faydalanabilecek. Ödemeler hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira arasında değişecek.

 Faturasını PTT ye götüren herkese hemen 2.500 TL geri ödemesiz para verilecek! İşte şartlar...

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Doğalgaz yardımı başvuruları 5 Eylül'de tarihinde e-devlet üzerinden başladı.

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede yaşayan ve doğal gaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceği önceki dönemde açıklanmıştı.

Memur Ocak zamlı maaşları tek tek hesaplandı! Memur ocak zammı yüzde kaç olacak? Gören şaşkına döndü!

Benzin, motorin ve LPG fiyatları buz kestirdi! Yeni zam ve indirim var mı? BP, PO, Opet 28 Aralık 2022 fiyat listesi

1 gram altının 2 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı! Altını olanlar resmen zevkten dört köşe oldu! Hemen bakın!


Geri Dön