01 / 05 / 2024

FBH lnox firması, güneş kırıcı klima kapağı üretti!

FBH lnox firması, güneş kırıcı klima kapağı üretti!

FBH Inox firması, geliştirdiği 'Güneş kırıcı klima kapağı' sistemiyle modern görünümlü binalara estetik kazandırırken bir yandan da klima dış ünitelerinin ömrünü uzatıyor. Klimaların çabuk yıpranan dış ünitelerinin yıpranma payı azalıyor...



Güneş kırıcı klima kapağını geliştiren FBH lnox firması, Alanya inşaat sektöründe önemli bir uygulamaya imza attı.


Alanya inşaat sektöründe alüminyum ve cam korkuluk sistemleri üzerine çalışmalar yapan FBH Inox firması, geliştirdiği 'Güneş kırıcı klima kapağı' sistemiyle modern görünümlü binalara estetik kazandırırken bir yandan da klima dış ünitelerinin ömrünü uzatıyor. Uygulamanın Alanya'da ilk ve tek olduğunu söyleyen firma sahibi, Fikret Cengiz. "Alanya inşaat sektöründe önemli referanslara sahibiz. 


FBH lnox olarak geliştirdiğimiz 'Güneş kırıcı klima kapağı' Alanya gibi aşırı sıcak bir bölgede klimaların dış ünitelerini direkt güneş temasından koruyor. Böylece klimaların çabuk yıpranan dış ünitelerinin yıpranma payı azalıyor. Estetik anlamda yeni yapılara görsel değer de katan bu sistem özellikle Alanya'dan ev satın alan ve almak isteSistem Alanya'da uygulanmaya başlandı.Fikret Cengiz ven yabancı misafirlerin büyük beğenisini kazanıyor" dedi. 


Alanya'da 26 bin dolayında yabancının konut edindiğini hatırlatan firma sahibi Cengiz, "Özellikle yabancı misafirler inşaat yapılarında kullanılan yapı malzemelerinin kalitesine büyük önem gösteriyorlar. Bizler de bu bakış açısına paralel olarak çalışmalarımızda kaliteli ürünler kullanmaya büyük önem gösteriyoruz. Örneğin alüminyum—cam birlikteliğiyle oluşan ve modern yapılarda sık kullanılan balkon korkuluklarının kalitesi ve montajı güvenlik konusunu da çok yakından ilgilendiriyor" dedi. 


'önemli olan insan hayatı Balkon korkuluklarında kullanılan ucuz malzeme ve basit montajlamamn güvenlik sorunlarına sebep olacağını hatırlatan Cengiz. "Balkon korkuluklarında tekli vidalama ile yapılabilen malzeme yerine firma olarak dörtlü vidalama gerektiren malzemeler kullanıyoruz. Yani 5 katlı standart bir binada mermer veya beton üzerinde bin 500 kadar sabitleme deliği açıyoruz. Bu da balkon korkuluklarının dayanma gücünü kat kat arttırıyor. Fakat beraberinde maliyet ve iş gücü gerektiriyor ama hiçbir şey insan hayatından daha önemli olamaz. Alanya'da daha önce balkon korkuluklarının kırılmasıyla ölümlü kazalar yaşanmıştı, inşaat sektörüne hizmet veren firmalar maliyetleri düşüreyim derken güvenliği elden bırakmamalılar" şeklinde bilgiler verdi. 


Alanya Postası Gazetesi 


Geri Dön