06 / 05 / 2024

FED Başkan Yardımcısı Brainard'dan para politikasına ilişkin açıklama!

FED Başkan Yardımcısı Brainard'dan para politikasına ilişkin açıklama!

ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyonun yüzde 2 hedefine indirilmesi için para politikasının bir süre daha sıkılaştırılması gerektiğini ve para politikası sıkılaştırmasının erken geri çekilmesinden kaçınma kararı aldıklarını açıkladı. 



Brainard, Fed'in risklerin bir noktada daha açık bir şekilde ikili hale gelebileceğinin farkında olduğunu ve belirsizliğin zaten yüksek olduğunu kaydetti. 

Brainard: "ABD ve yurt dışında enflasyon çok yüksek ve ek enflasyonist şok riski göz ardı edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı, Çin'in Covid-19 karantina önlemleri veya hava koşullarından kaynaklanan uzun süreli veya derinleşen arz kesintileri riskine değinen Brainard, Fed'in kriz ortaya çıktıkça daha da kötüleşebilecek finansal kırılganlıklardan endişe duyduğunu kaydetti.  

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön