Ekonomi

Fed faiz kararından sonra bilanço ortaya çıktı! İşte detaylar!

Fed faiz kararı açıklandı. Günlerdir piyasaların büyük bir merakla beklediği FED faiz kararının açıklanması ile bilançoda ortaya çıktı. İşte detaylar!Piyasaların bir süredir açıklanmasını beklediği Fed faiz kararı ile bilançoda belli olmaya başladı

ABD Merkez Bankası, politika faizini 75 baz puan artış ile yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkardığını duyurdu. Piyasaların bir süredir açıklanmasını beklediği Fed faiz kararı ile bilançoda belli olmaya başladı.

İşte merak edilen Fed faiz kararına dair detaylar…

FED FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

FED, politika faizini 75 baz puan artış ile yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkardığını açıkladı. Fed'den yapılan açıklamaya göre, faiz oranının artırılması kararının oy birliği ile alındığı aktarıldı.

Açıklamada; son harcama ve üretim göstergelerinin yumuşadığı belirtilirken, bununla birlikte son aylarda istihdam kazanımlarının güçlü olduğu ve işsizlik oranının düşük kaldığının da altı çizildi. Fed açıklamasında, "Enflasyon, salgınla ilgili arz ve talep dengesizliklerini, yüksek gıda ve enerji fiyatlarını ve daha geniş fiyat baskılarını yansıtarak yüksek kalmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın insani ve ekonomik zorluklara neden olduğu açıklamada yinelendi ve uzun süredir merakla beklenen açıklamada, savaş ve ilgili gelişmelerin enflasyon üzerinde ek yukarı yönlü baskı yarattığına ve küresel ekonomik faaliyet üzerinde de baskı oluşturduğu belirtildi.

BİLANÇO PLANLANDIĞI GİBİ KÜÇÜLTMEYA DEVAM EDECEK

Açıklamada, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) enflasyon risklerine karşı son derece dikkatli olduğu vurgulanarak, maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 oranında enflasyonun hedeflendiği bildirildi. Fed'in açıklamasında, adı geçen hedeflerin desteklenmesi için federal fon oranının yüzde 2,25-2,50 aralığına yükseltilmesine karar verildiği ve devam eden artışların uygun olacağının öngörüldüğü de belirtildi. Bankanın bilançosunu planlandığı gibi küçültmeye devam edileceğinin de altı çizilen Fed faiz açıklamasında ayrıca enflasyonun yüzde 2 hedefine çekilmesinde kararlı olduğu net bir şekilde aktarıldı.

Söz konusu açıklamada, para politikasının uygun duruşu değerlendirilirken ekonomik görünüme yönelik bilgilerin etkilerinin de izlenmeye devam edileceğine, hedeflere ulaşmasını engelleyebilecek riskli durumların ortaya çıkması durumunda para politikası duruşunun uygun şekilde ayarlanmaya hazır olunacağı da konuşmada söz edildi.

Emekli promosyonlarında beklenmedik gelişme! Halkbank, Yapı Kredi, Garanti emekli promosyonu hazırlıkta!

Ağustos ayı kira artışı açıklandı mı 2022? Ağustos ayı kira artış oranı ne kadar olacak?

Emekli maaş farklarında son durum! Emekli maaş farkları ne zaman yatırılacak?