28 / 04 / 2024

Fed faiz oranını sıfıra çekti! Altın yükselişe geçti!

Fed faiz oranını sıfıra çekti! Altın yükselişe geçti!

Küresel yatırımcıların likidite krizi nedeni ile nakit para ihtiyacını karşılamak için satışa geçmeleriyle cuma günü yüzde 4.5 değer kaybeden altının fiyatı yeniden yükselişe geçti.



ABD'de Merkez Bankası niteliğindeki Fed'in 18 Mart toplantısını beklemeyip erken bir faiz hamlesi daha yapması ve politika faizini yüzde 0-0.25 aralığına çekmesi sonrası, külçe altın fiyatı haftaya yüzde 3 artışla başladı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; sabah anlık olarak altının ons fiyatı yüzde 1.4 artarak 1550.26 dolara çıktı. Bu cuma günkü yüzde 3 düşüşün ardından yüzde 2.8 artış anlamına geliyor. Altın vadeli işlemleri fiyatı yüzde 2.4 artıp 1553.30 dolara yükseldi.

Bloomberg'e konuşan Oanda Corp. analisti Edward Moya, altının ons fiyatının 1600 doların üzerine çıkması beklentisini dile getirdi.

Likidite krizi

Koronavirüs krizi karşısında Fed'in 700 milyar dolarlık parasal genişlemesi ve 6 büyük merkez bankasıyla likidite sıkıntısı yaşanmaması için swap hattı kurmasına dikkati çeken analistler, küresel merkez bankalarının likiditeyi artırma çabalarının altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklemeye devam ettiğini belirtti.

Bununla birlikte küresel pay piyasalarında görülen sert düşüşler sebebiyle yatırımcıların likidite ihtiyaçlarını karşılamak için altın pozisyonlarını azaltmayı sürdürdüklerine dikkat çekildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön