03 / 05 / 2024

FED öncesi petrolün varili yükselişe geçti Neler oluyor?

FED öncesi petrolün varili yükselişe geçti Neler oluyor?

Petrolün varil fiyatı dün 100 dolar seviyesinin altına düşerken, bugün yükselişe geçen petrolün varil fiyatı şu dakikalarda 103,86 dolardan işlem görüyor. Petrolün varilinin yükselmesi akaryakıt fiyatlarını etkileyecek mi? Piyasalarda neler oluyor?



Dün petrolün varil fiyatı 100 dolar altına düşerken, bugün yükselişe geçen petrolün varili şu dakikalarda 103,86 dolardan işlem görüyor. İki haftanın üstüne 100 dolar altına düşen petrolün varil fiyatı, akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. Benzin, mazot ve LPG'ye indirim yapıldı ve bu indirim pompa fiyatlarına da yansıdı.

 FED öncesi petrolün varili yükselişe geçti Neler oluyor?

Dün, petrolün varil fiyatı 100 doların altına düştü. Bunun ana nedeni, Petrol İhraç eden ülkeler (OPEC) ve OPEC+ ülkeleri tarafından arzın arttırılacağı yönündeki açıklamalar ve ardından Rusya Ukrayna arasında oluşan olumlu havanın hakim olması.

Bugün ise petrolün varil fiyatı güne 100 doların üstünde başladı. Peki bugün ne oldu da petrol fiyatları yükselişe geçti? Petrol fiyatları tekrar neden yükselişe geçti? Petrolün varilini arttıran etkenler neler? Akaryakıt fiyatlarında değişiklik olacak mı? İşte merak edilenler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön